Новородено се оказа бременно с двамата си братя

Ембрион

Изключително рядко биологично явление регистрираха лекарите в една от най-големите болници в Хонконг, съобщават от медицинското издание Live Science. Току-що родено момиченце се оказа бременно с двамата си братя.

Уникалното явление е известно под названието ембрион в ембриона. Такива случаи се срещат веднъж на милион, съобщава още изданието. Науката все още няма единно мнение за причините, водещи до природния феномен.

Специалисти от Световната здравна организация, уведомени за случая, са излезли с мнение, че става дума за тератом (вид тумор) в новороденото момиче. Хонконгските лекари обаче са на противоположна позиция.

Те са убедени, че в тялото на момичето действително е имало два ембриона на еднояйчни близнаци. Те са били напълно развити и здрави. В хода на бременността обаче организмът на пациентката им ги е погълнал.

Бременност

Новороденото момиченце се е родило преждевременно. Точно това е и причината за откриването на уникалния случай. Детето е поставено в кувьоз под специално наблюдение. Първоначалните прегледи показали странно удебеляване в коремната област. След специализиран преглед се оказало, че невръстното бебе е бременно.

При подобен случай с новородено момиче от Индия бебето е оперирано три седмици след раждането. Между черния дроб и бъбрека му хирурзите откриват също два плода.

Теглото на единия от тях било 8 грама, а на другия – 15.2 г, което съответства на 8-10 седмица от бременността. И двете бебета (момчета) са имали пъпна връв, съединена с подобна на плацента маса в корема на момичето.

Медицинските експерти заключили, че организмът на момичето бил прекалено недоразвит, за да зачене и да износи деца. Те смятат, че тя е била едно от бебета тризнаци, като в последствие погълнало другите два ембриона. Причината за това не е ясна за медицинския екип. В момента на отстраняването на двата ембриона, те са били напълно здрави и способни за развитие.

През цялата история на медицината са отбелязани 200 случая на плод в плода.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
София
София
10.04.2015 18:57
И аз не бях чувала за това
1
0
Амелий
Амелий
21.02.2015 13:50
Аз досега не бях чувала за такова нещо:бременно бебе :о
2
0
Fluffy
Fluffy
20.02.2015 14:54
Поредната мутация на природата
3
0