Тайната на медените мумии

Мумия

Има едно лекарство, което според древните китайци и араби е в състояние да излекува всяка болежка – от рак, до счупен крак, чума или безплодие. Това лекарство се намира изключително трудно, защото се приготвя от човешки трупове.

В източните култури субстанцията от разложена медена мумия, престояла сто години в чист мед, е най-скъпото и рядко лекарство, с което в миналото са лекували само императори и семействата им.

Обикновено възрастни хора, които са на прага на смъртта, доброволно решават да дарят тялото си за приготвянето на уникалния цяр.

Меденият човек трябва да премине на диета от мед, като не се позволява никаква друга храна освен мед. Той дори трябва да се къпе в мед.

След около месец на диета от мед, той се превръща в меден човек – потта и всички други отпадни продукти на тялото му са изцяло медени. Не след дълго той напуска земния живот, а тялото му се прехвърля в каменен ковчег, пълен отново с мед.

Запечатва се за поне 100 години, като в този период тленните му останки бавно се разлагат в меда. Китайците и арабите вярват, че получената субстанция притежава чудодейни изцерителни сили.

Мед

С лекарството получено от медените мумии могат да се лекуват както външни травми, като се намажат, така и вътрешни болести – като се погълне малка част от екстракта.

Смята се, че процесът по вмеденяване на човешки останки е бил изобретен в Арабия, а след това пренесен и в Китай.

Първите писмени сведения за тази древна и зловеща медицинска практика се откриват в записките на китайския фармацевт от 16 век Ли Шидзен.

Той съобщава за чудодейните медени муми, наричани от местните жители Майзен (Mizen) или Майзерен (Miziren), на които се натъкнал при едно от пътуванията си в Арабия.

Лечебните свойства на меда са познати още от дълбока древност. Различни пчелни продукти са били използвани в медицината в продължение на хилядолетия.

Въпреки че за съвременните хора подобно лечение изглежда ужасяващо и шарлатанско, всъщност то е типичен представител на древната медицина, в която използването на различни части или секрети от човешкото тяло (кръв, кърма, урина и др.) са били използвани за лечение на различни заболявания.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Обективно за
Обективно за
24.08.2015 15:26
Малко е вероятно да е истина,но ако е, то едва ли е ставало по описаният начин. Както е известно за лекарства се избират здрави и млади било то растения животни или хора, особенно в описаните общества, където скруполите към чуждия живот са признак на слабост. Едва ли от императорският дворец в китай ще обявят конкурс за волно пожертвование и ще чакат някой болен немощен старец да се яви. По скоро дворцовите лечители ще изберат най здравите млади и красиви младежи и девойки за най скъпият и чудодеен царски елач. А дали искат никой няма да пита,в най добрия случай ще им направят предложение на което не могат да откажат... Или се съгласяваш, или родата до девето коляно отива по дяволите,и то по особенно мъчителен начин. А те родите в тези райони са все сериозни, така че може да се каже че е имало и доброволци сред вече посочените.
0
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
09.03.2015 23:29
Звучи зловещо... донякъде гнусно. Но вероятно помага. Че нали знаете - естествените материали са най-полезни.
0
0