Мъж си отряза носа, за да заприлича на злодей от комикс

Червения череп.

Вманиачаването в любимите звезди и герои от киното и телевизията все по-често води до асоциално поведение, смятат учени. Показателен пример за това е 37-годишният венецуелец Хенри Дамон. Жителят на столицата Каракас си отряза носа, за да заприлича на любимия си комиксов злодей Червения череп. Феновете на комикс вселената на Марвел познават страховития антигерой като основния противник на Първия отмъстител Капитан Америка.

Наскоро вестник Дейли майл разказа историята на Домон. От години основният стремеж на ексцентричния венецуелец е да заприлича все повече и повече на Червения череп. За целта той е преминал през множество пластични операции.

Пътят на трансформацията му е започнал с имплантиране на силиконови възли под кожата на лицето и ръцете му. Последвало хирургическото отстраняване на косата му и корекция на ушите.

Всичките интервенции са извършени от хирурга Емилио Гонсалес. Той е направил и последната екстремна операция за отстраняване на носа на Хенри Дамон. Гонзалес разказва, че предстоят още няколко преди вманиаченият венецуелец окончателно да се превърне в комиксовия злодей. До края на годината го очакват поставяне на импланти на скулите, бузите и брадичката и боядисване на лицето му в червено.

Поради странното си влечение Домон е подложен на психиатрична експертиза, която е установила, че той е напълно здрав физически и психически мъж. Интересна добавка за него е, че той е щастливо женен и с деца, въпреки че вече иска да бъде наричан с прозвището на любимия си комиксов злодей.

Пластична операция

Той е чудесен син, съпруг и баща с екстремен вкус за телесна трансформация. Клиентите ми са наясно, че промяната на тялото е крайната форма на боди арта и знаят какво искат. Много от тях чакат с години, за да сбъдна мечтите им, разказва за клиента си Емилио Гонсалес.

Хирургът също е поел по не толкова обичаен път за представител на неговата професия. От близо година той се е отказал от медицинското си следване, за да се посвети на татуировките и екстремната телесна хирургия.

Червеният череп се появява за първи път в комикс вселената на Марвел през далечната 1944 година. При последната класация на злодеите, участвали в продукциите на комикс гиганта, той е заел 14 позиция от близо 150 участници в подреждането.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати