Разчетоха древно евангелие, предсказващо бъдещето

Евангелие на съдбите

Евангелието на съдбите на Мария, майка на Господ Исус Христос се смята за един от най-мистериозните древни текстове, откривани някога. Според учени от Принстън книгата е служела за предсказване на бъдещето.

Според американските изследователи древният ръкопис силно се различава от каноничните и неканоничните евангелия, познати на науката до момента. След подробно проучване учените установили, че Евангелието на Мария в миналото се използвало предимно за предсказване на бъдещето.

Ръкописът е колекция от 37 текста, написани на копски език, които имат пророчески смисъл. Вярва се, се през първите години от християнството книгата се е използвала точно като оракул, но тъй като религията ясно анатемосва подобен вид ясновидства, вярващите са си предавали забранената книга тайно.

Когато човек искал да намери отговор на даден въпрос, той отварял книгата на произволна страница и прочитал написания там съвет.

Евангелие

Фактът, че Евангелието на съдбите на Мария е заклеймено от ранното християнство като неканонично, определило и малкия му обем от само 37 текста.

Дължината ѝ от само 71 милиметра също е целенасочено избрана, за да може по-лесно да се крие. Въпреки размерите на книгата, написаното в нея можело да се прочете, тъй като текстът е внимателно изписан, отбелязват специалистите.

В новоразчетеното евангелие името на Исус се споменава само веднъж, за разлика от 4-те канонизирани евангелия от Новия завет, които са посветени на живота и мисията на Христос.

Не става ясно и защо текстът е приписван на Света Богородица. Обичайно подобна книга за тълкуване на бъдещето не би могла да бъде наречена евангелие и затова учените смятат, че този термин в древността може да е имал много по-широк смисъл.

Едно от пророчествата на книгата гласи: Знай, човече, знай, че отново си дал най-доброто от себе си. Не спечели нищо друго освен загуби, спорове и война. Но ако си търпелив, ще просперираш чрез Бога на Авраам, Исаак и Яков.

В друго се казва: Спри да се двоумиш, човече, дали това ще се случи или не. Да, ще се случи. Бъди смел и не се двоуми. Защото то ще остане при теб много време и ти ще получиш много радост и щастие.

Евангелието на съдбите на Мария, майка на Господ Исус Христос е открито през първата половина на миналия век от търговец на коптски антики.

Рейтинг

5 5
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
ivan
ivan
25.02.2015 22:40
Narocno pishete prostotii da balomosvate xorata.eretici takiva
0
1
Добър помощник
Добър помощник
09.02.2015 06:58
Евангелие означава "благовестие" - благата вест за изкуплението на всички хора, чрез кръстната саможертва на нашия Господ Иисус Христос и обещанието за вечен живот и спасение на всички, които повярват и Го последват.
Това, което са открили не е евангелие, а магьосническа гнусотия.
5
1
роск
роск
08.02.2015 00:52
Истина
2
4
Генчо
Генчо
28.03.2015 13:07
Бога на Авраам, Исаак и Яков,и защо точно той?Нимрод не го ли уби непосредствено след потопа защото издави хората?
0
0
богохулство....не може да е на майката н
богохулство....не може да е на майката н
07.02.2015 17:36
Hahah
4
6
sisi
sisi
08.02.2015 20:36
Сагласна сам с теб това е БОГохулсво
5
0