Ужасяващите ритуали на индийското племе агхори

aghori

Консумиране на екскременти, пиене на урина от човешки черепи, дъвчене на главите на живи животни и ред други ужасяващи ритуали извършва и до днес индианското племе агхори, за да се доближат до божественото.

Хората от племето вярват, че ако пушат марихуана, пият алкохол и медитират в същото време, ще достигнат до състояние, в което ще се сближат с хиндуисткия бог Шива.

Медитацията при агхори също не става по обичайния начин. Този ритуал те извършват върху изгорени и изрисувани трупове на хора или животни. Агхори приемат и за нормално да консумират човешката плът, без значение дали човекът е мъртъв или е все още жив.

Членовете на това племе произхождат от индийския град Варанаси, но те се приемат за номади и обикалят цялата страна на групи. Те обитават гробищата на Индия, където се смята, че живеят боговете Шива и Кали, и се хранят с това, което другите изхвърлят.

Според вярванията на агхори свещени са изпражнения и гниещото месо, независимо дали са човешки или животински, заради което тяхната консумация се поощрява.

За племето плътта и кръвта са символ на преходното и тленното и няма никакъв проблем да бъдат ядени и пити, като всичко останало в природата, което един ден ще умре.

Агхори

С този мотив агхори избягват да носят дрехи и други вещи със себе си, понеже и те се символ на материалното. Затова членовете на племето ходят голи, смятайки че по този начин показват човешкото тяло в най-чистата му и свещена форма.

От къде идват обаче вярванията на агхори и до днес е пълна загадка. Една теория твърди, че тези сатанински ритуали произхождат от сектата Калика, която през XIV век проповядвала канибализъм, сексуални оргии, убийства в името на богинята Кали.

Но не е намерено нито едно свидетелство в подкрепа на тази хипотеза.

Посвещаването в племето също се извършва чрез ритуали, които ще ужасят нормалния човек. Всеки може да стене агхори, ако направи сатанинските обреди по посвещаване.

През първите дни в племето на кандидата се избира гуру, който да го води в новия му живот. След това новият член на агхори трябва да си набави човешки череп, от който да яде и пие.

В третата стъпка кандидатът трябва да се научи да медитира, като се намаже с пепел от кремирани тела. Последният ритуал е учениците да започнат да се хранят човешко месо и да медитират върху трупове.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати