sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Откриха двореца, където е осъден Христос

Откриха двореца, където е осъден Христос

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k60824
Христос

Израелски археолози твърдят, че са открили двореца на цар Ирод, където най-вероятно Исус Христос е осъден от Пилат Понтийски. Учените са попаднали на находката случайно.

Пред Индипендънт учените твърдят, че са започнали разкопки в местността, за да търсят ценни предмети, с които да увеличат експонатите в музея Кулата на Давид.

Археолозите обаче попадат на части от старинна сграда, за която предполагат, че е била на цар Ирод. Именно там е бил настанен Пилат Понтийски и в този дворец е започнал съдебният процес срещу Христос.

Към момента се провеждат проучвания, които да установят дали хипотезата на израелските експерти е вярна. Ако е се окаже, че наистина в сградата се е водил процесът срещу Христос, тя ще се превърне в един от ключовите туристически обекти за християнските поклонници.

В Новия завет се твърди, че Исус е съден в сграда, намираща се в западната част на Йерусалим, като в близост до портата на двореца се простирала неравна каменна настилка. Намерената сграда отговаря на това описание.

Разкопки

Професор Шимон Гибсън от Университета в Северна Каролина заявява, че не е открито конкретно свидетелство, но сред описанията в Библията точно на това място се е състояло историческото събитие.

Археологическата експедиция е започнала преди 15 година, като участниците в нея дори не са предполагали, че могат да намерят толкова значимо откритие.

Останките от двореца са намерени под затвор, който в миналото е бил използван от турците.

Според 4-те Евангелия Исус Христос се изправя на съд пред Пилат Понтийски, тъй като той представлява върховната власт в Юдея и единствено има право да раздава смъртни присъди.

Еврейският закон съди Христос за богохулство и подстрекателство към бунт срещу римската власт. Пилат смята Исус за невинен, но понеже тълпата настоява той да бъде разпнат, римлянинът го осъжда на смърт, след което символично си измива ръцете, което според еврейския обичай означа, че снема вината от себе си за неговата смърт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
йоско
йоско
08.01.2015 20:32
тази снимка изобщо не прилича на исус, той категорично не е изглеждал така.
0
1
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
07.01.2015 16:24
В Дамаск има стена ,останала от двореца на Ирод, където е обезглавен Йоан кръстител.Главата специално е положена в параклис в направена слято със стената джамия.Така че дворци много , а истината е една- че Той наистина е бил.
1
0