Съществувал ли е човекът-пеперуда?

Човекът пеперуда

В американското градче Пойнт Плезън през периода 1966 и 1967 година се появява странно същество, наречено човекът-пеперуда. То е било с огромни размери, човешка осанка и крила на гърба.

Първите свидетели на феномена са двама мъже, работещи в местно заведение. В нощта на 12 ноември 1966 година те виждат огромното създание, което летяло на няколко метра над главите им.

Тъй като тялото му доста напомняло човешкото, мъжете решават, че някои техен познат си прави шега.

Но два дни по-късно човекът пеперуда е забелязан отново от две семейства, които са пътували в една кола на 7 километра от града. Те разказват, че са видели съществото в близост до изоставена електростанция.

Шофьорът намалил скоростта, за да е сигурен във видяното. Свидетелите в колата се намирали на около 2 метра разстояние от създанието, а то ги гледало спокойно и не помръдвало.

Изведнъж то им обърнало гръб и влязло в изоставената електростанция. Уплашен шофьорът отново потеглил, но след минути ужасените семейства разбрали, че съществото ги следва.

Когато обаче влезнали в града, то не било зад тях. Уплашени те веднага отишли при местния шериф и разказали за случилото се.

Демон

Полицаите не откриват нищо необичайно при проверката на магистралата, но когато се връщат при паникьосаните семейства, те виждат, че радиото в колата им е развалено и излъчва странни честоти.

Историята бързо се разчува и не след дълго в града пристигат групи от журналисти и биолози, търсещи феноменалното създание. Месеци наред обаче човекът-пеперуда не се появявал.

Но една сутрин, прибиращата се от църква Кони Карпентър, става поредният свидетел на съществото. 18-годишното момиче пътувала в колата си, когато видяла голям сив силует, изправен на пътя.

В същия момент човекът-пеперуда разперил крила и полетял срещу момичето. Той имал червени очи, които по нейни думи я хипнотизирали. Създанието кацнало на капака, надвесило се над предното стъкло и след миг изчезнало.

Шокираната тийнейджърка отишла право при шерифа и разказала за случката. Очите ѝ били червени по необясними причини, а радиото – развалено, точно като при останалите свидетели.

При разследването са отхвърлени всякакви варианти свидетелите да лъжат, тъй като описанията им съвпадат до най-малкия детайл. Отхвърлена е и хипотезата за халюцинации, тъй като съществото е забелязано от различни хора в различен момент от деня.

Според някои учени жителите на града са видели гигантски кондор, който долетял от Андите, но това не обяснява човешкия му вид и зачервяването на очите.

В друга версия се казва, че човекът-пеперуда е мутирал жерав в следствие на радиация, но в района не е открита такава.

Преданията обаче смятат, че създанието е митичен демон, който се е появявал и преди, като появата му предвещава големи трагедии.

От края на 1967 година човекът-пеперуда не се е появявал, оставяйки зад себе си една от най-големите неразрешени мистерии на XX век.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Monny Monsterr
Monny Monsterr
08.03.2015 17:11
Има стотици, дори хиляди неща, които не можем да си обясним. Хора от всички краища на света са ставали свидетели на "странни същества". Но дори да сме се опитвали, не сме изучили всички създания, които съществуват. Пък и в случая за тази статия не можем да отречем че всички хора които са видели "човека-пеперуда" (или някъде по-известен като Мотман) имат удивителни прилики.
0
0
Виктор
Виктор
13.12.2014 21:57
Човекът Пеперуда,Неси,Железният минъор,Чупа Кабра,Мокеле Мбембе,Уети и останалите "митологични" или истински същества ще си останат загадка...за някои поне.

Дори и да са истина,човек не би повярвал напълно,така сме устроени.

И ако някой оптимист ще се мъчи да ме опровергае,да си зададе първо въпроса,виждал ли ги е че да знае.

Колкото и Вие,толкова и аз искам тези неща да са истина,а кой знае,може да се окаже друго.Теории много,истина 1.
6
0