Болестта Пика или кое кара жена да яде тоалетна хартия

Тоалетна хартия

Бременните жени обичат да похапват най-различни неща и често имат странни желания – комбинират сладко и солено или пък им се прияжда летен плод през зимата. Тези искания на бъдещите майки не изглеждат толкова странни и всеки мъж би се постарал да изпълни желанието на любимата си и бъдещето им дете.

Не толкова обичайно обаче е желанието да се яде тоалетна хартия. То се е породило в 25-годишната Джейд Силвестър, която е от Гейнсбъроу, графство Линкълншър. Дамата започнала да яде тоалетната хартия, докато била бременна със сина си Джаксън.

В момента Джейд, която е майка на пет деца, изяжда по едно руло хартия на ден. Жената обяснява, че два месеца след като забременява с малкия Джаксън, започва да изпитва силно желание да яде тоалетна хартия.

Тя не може да обясни защо иска да я консумира – казва, че ѝ харесва текстурата на хартията. Джейд обяснява, че не е привлечена от вкуса на хартията, а по-скоро от особената сухота, която има.

Дамата твърди още, че въпреки че цялото ѝ семейство я убеждава да спре да го прави, тя не може да пренебрегне това си желание. От медицинска гледна точка състоянието на жената има своето обяснение – смята се, че Джейд страда от болестта Пика.

За това заболяване е най-характерно неистовото желание на хората да се хранят с неща, които не са храна и нямат никаква хранителна стойност. Това заболяване е особено опасно, защото на човек може да му се прииска да консумира нещо, което е отровно или несмилаемо, обясняват специалистите.

На този етап лекарите не могат да кажат защо при някои жени това заболяване се отключва по време на бременност, но се предполага, че има връзка между болестта и недостига на желязо. Специалистите са категорични, че консумацията на нехранителни продукти е вредна и за бъдещата майка, и за малкото бебе.

За щастие на Джейд синът ѝ се е родил напълно здрав и до този етап се развива нормално. Той е роден през миналата година и от тогава младата жена не може да се откаже от навика да яде тоалетна хартия.

Джейд споделя, че се опитва да ходи колкото е възможно по-рядко в тоалетната, защото знае, че като влезе в помещението, няма да издържи на желанието и ще погълне няколко парчета хартия.

Тя споделя още, че на едно посещение в тоалетната, изяжда около осем парчета – любимите тоалетни хартии на Джейд са онези, които са собствена марка на големите хранителни магазини.

Казва, че не харесва скъпата хартия и че действително различните марки имат специфичен вкус. В тоалетната младата жена поставя две рула – едно за нормална употреба и едно за похапване.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
михаела
михаела
07.04.2015 20:50
Ужас
3
0
f
f
12.12.2014 17:58
Мира,близала си пясък,защото тялото ти е имало нужда от калций-плода отнема калция от на майката.
1
0
мира
мира
12.12.2014 15:52
да като мем на мем ми харесваше да ближа стената да яда пясак мн страно до като забременеш
0
1
ййййййкк
ййййййкк
07.04.2015 20:51
Йййййкк
0
0