Чудото на подмладяването е факт, но необясним

Огледало

Случаят на 97-годишната Роза Фарони и до днес остава необясним за света на медицината. Жената един ден просто престанала да старее и не само това – тя започнала да се подмладява.

Фарони никога не е използвала козметика или услугите на пластичната хирургия, но за много кратко време тя започнала да изглежда като 70-годишна жена, въпреки че наближавала век.

Лекарите са провели редица изследвания върху Роза, но и до ден днешен не е ясно как се е подмладила. Самата Фарони също казва, че не спазва рецепта за младост, като дори пие алкохол и пуши повече, отколкото трябва.

В миналото различни науки като алхимията са твърдели, че са намерили ключът към дълголетието и вечната младост, чрез който хората могат да живеят стотици години.

Но повечето научни теории казват, че подобни становища са измислица или израз на човешкото въображение за нормални явления, които в миналото не е можело да бъдат обяснени.

Библията обаче също твърди, че човек може да живее стотици години. Според Битието най-възрастният човек на земята е бил мъж на име Матусаал, който е доживял до 969 години.

Възрастна жена

950 години пък е живял легендарният Ной, след като е оцелял след потопа.

Съвременните историци казват, че подобни цифри са резултат от друга форма на изчисление в миналото и надали тогава е имало човек, който е можел да доживее толкова години.

Голям обществен интерес е предизвикало и подмладяването на японката Сей Сенагон. При медицинските изследвания на жената е открито, че гените на младостта в тялото ѝ изведнъж станали свръхактивни, но по каква причина - и до днес не може да се отговори.

Според някои хипотези става въпрос за уникален генетичен феномен, благодарение на който гените са се активирали на по-късна възраст.

Факт е обаче, че от 75-годишна нищожна старица японката се превърнала в 40-годишна здрава жена. В началото на 90-те години без никаква причина побелелите ѝ коси отново потъмнели, пораснали ѝ нови зъби, а бръчките ѝ изчезнали.

Тялото ѝ отново възвърнало предишната си форма, а още по-изненадващото е, че и менструалният ѝ цикъл се върнал.

Заради новия си външен вид Сей Сенагон решила да се разведе с възрастния си съпруг и да си намери по-млад партньор.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати