Земята е плоска и има форма на палачинка

Земя

През 1956 година англичанинът Самюъл Шентън основал организацията Дружеството за плоската Земя. След това тя се оглавява от Чарлз Джонсън, който премести седалището и в родния си град Ланкастър, Калифорния.

Дружеството прекрати дейността си след кончината на лидера през 2001 година. След 2004-та година обаче дейността ѝ бе възобновена с избирането на новия председател Даниъл Шентън. И до ден днешен членовете отричат сферичната форма на планетата и твърдят, че това е фалшификация на учените.

Според тях Земята е плоска като палачинка, нямало и гравитация. Те смятат, че щом това видимо е така, то е истина. Според тях тази глобална конспирация води своето начало през 50-те години.

Тя е с цел втълпяване на човечеството невярната идея за сферичността на нашата планета. Освен това сателитните снимки били умишлено подправяни, за да се държи населението в неведение и чиста лъжа.

Теорията на членовете на организацията има своите логични обяснения и факти. Те твърдят, че плоската планета Земята има формата на палачинка, като Северният полюс е разположен в средата ѝ.

Земята

Денят и нощта се сменят заради кръженето на Слънцето над Северния полюс, а не заради въртенето на планетите. Слънцето се движи и странично около нас, като по този начин се сменя лятото със зимата.

А за хората, които смятат, че са прелетели около Земята, те казват, че всъщност са извървели един огромен кръг около Северния полюс.

Друго твърдение на Дружеството за плоската Земя е, че гравитацията изобщо не съществува. Измамното усещане се притегляне към планетата се създава от обратната тяга, която тя създава, като се движи в Космоса. Освен това планетата ни постепенно ускорява хода си, тъй като е задвижвана от черната материя.

А за всички онези снимки от сателити и самолети, показващи Земята и нейните географски особености, членовете на организацията категорично заявяват, че са илюзия, получено чрез изкривяването на образа чрез илюминатори в стъклата.

Рейтинг

4.2
Общо 5 гласували
5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

стоян
стоян
03.05.2015 19:45
Още глупави хора които коментират без дори да си направят труда да проверят доказателсрвата.
0
1
Виракоча
Виракоча
28.02.2015 11:25
И той има право, всичко е въпрос на гледна точка. Ако излезеш от този свят и погледнеш каде си бил, чувството за смях и радост ще те обладае
0
1
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
25.12.2014 14:51
От където е започнала там се връща.Плоска,тепсия,маймунарник. Мравуняк е най-достоверно може би...
1
2
Пфф
Пфф
23.12.2014 13:48
Май мозъците им са се разплули, като палачинка.
4
3