Призрачно село се появява и изчезва по необясними причини

Призраци

Тайнствено село, което се появява и изчезва, без да остава следа от себе си, озадачава и до днес жителите на Пермския край на Русия. До момента селото се е появявало само в сибирската местност.

Жители от руското село Мальобка казват, че са го виждали с очите си, но след това е било невъзможно да го открият отново.

Сред тези хора е и изследователят Валерий Якимов, който разказа, че като е бил на 14 години, е попаднал със свои приятели случайно в мистериозно селище.

Валерий и негови приятели пътували с лодка по реката, минаваща край Мальобка. След като изминали 20 километра, те слезли от лодката и тръгнали пеш до близкото село Каменка.

Младежите вървели през гората и за да си спестят част от пътя, решили да минат напряко през една от пътеките. Прекият път обаче не им помогнал, тъй като те се изгубили в местността.

Феномени

След като повървели, те забелязали, че дърветата са окършени, все едно през тях е минало торнадо. Не след дълго те забелязали и къщи сред шубраците. Когато решили да ги разгледат обаче, момчетата останали изненадани, защото сградите били пусти.

Но къщите изглеждали, все едно са изоставени преди минути. В една от постройките печката била още топла, а на масата имало прясно сварени картофи. Момчетата решили да изчакат, да са видят дали някои няма да се прибере, но така и не видели собствениците на този дом.

Докато ги чакали, руснаците заспали и се събудили след клаксона на камион, минаващ на близо. Шофьорът ги качил и започнал да им разказва как изведнъж се е спуснала гъста мъгла, която му попречила да пътува.

След няколко километра намерили правилния път и стигнали до Мальобка, което била втората изненада, тъй като момчетата били убедени, че са изминали 20 километра, а всъщност се оказало, че са били на не повече от 5 километра от дома си. И до днес те не мога да намерят това тайнствено село.

Изследователите от научната експедиция на област Мальобка споделят, че по време на работата им в региона часовниците им полудявали. Стрелките се въртели много бързо или пък изведнъж забавяли.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
БаЛоНчЕнЦе
БаЛоНчЕнЦе
06.12.2014 18:17
Това да не е Сторибрук?
1
0