sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Бебе с 4 ръце и крака се роди в Индия

Бебе с 4 ръце и крака се роди в Индия

Бебе Бог

В Индия обявиха новородено, което е родено с осем крайника, за божество. Бебето е родено в болница в град Баруйпур, който се намира в Източна Индия.

Родителите на бебето изобщо не са притеснени от деформацията на малкото момченце, дори напротив – те се радват, тъй като смятат, че бебето е син на бог Брахма, чийто образ е с осем крайника.

Всъщност допълните крайници на момченцето са останки от недоразвит близнак, категорични са лекарите. Човек от семейството на бебето твърди, че това е Божи син и това, че се е родило по този начин не е никаква аномалия, а истинско чудо.

Според говорител на полицията, в детенцето няма нищо божествено и това, че близките му приемат деформацията като чудо, е наистина трагично.

Местните хора са толкова развълнувани от случващото се – някои от тях се молят по улиците и правят палатков лагер пред болницата, където се е родило бебето.

Според други, това не е причина за радост и веселие, а по скоро за безпокойство, защото раждането на дете с четири ръце и четири крака, може да се окаже знак за края на света.

Плачещо Бебе

Култовете към божества с много крайници са характерни за индийците – новороденото дори вече е наричано от хората „Божествено момче“ (God boy).

Желание да видят детето имат не само местните от града – в Баруйпур пристигат хора от близки и далечни села, които искат да зърнат новороденото.

Властите обясняват, че раждането на бебето с осем крайника е довело до масова истерия сред гражданите и е доста трудно тълпата да бъде удържана.

Това не е първото дете, което се ражда с осем крайника – в Китай също има такъв случай. Китайските лекари оперирали бебето и премахнали допълнително израсналите крайници, за да може детето да расте и да живее нормално.

От клиниката, където са го оперирали обясняват, че бебето е имало и вродена сърдечна аномалия. Началникът на клиниката обяснява, че сиамският близнак на новороденото не е успял да се развие напълно, което е причина малкото момченце да дойде на белия свят с повече крайници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
sofiq
sofiq
08.06.2015 22:42
Tova e ujasno 8 krainika-I Te se radvat/ne e normalno....ujas
1
0
Тцтц
Тцтц
22.11.2014 21:39
В Индия доста често се раждат деца с подобен тип увреждания... и те вместо да им дойде акъла, че нещо не им е наред и трябва повече да вярват в медицината те го обръщат на религия, божества и т.н. ужас.
15
0
maria
maria
22.11.2014 15:42
Индийците мислят много изостанало! ;/
7
0