sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Жена оцеля, след като остана 45 минути без пулс

Жена оцеля, след като остана 45 минути без пулс

Операция

Истинско чудо се случи в болница в САЩ. Медици във Флорида били готови да обявят бременна жена за мъртва, тъй като тя не показвала никакви признаци на живот. 45 минути след като сърцето на дамата спряло да бие обаче, лекарите видели пулс на монитора, съобщава АП.

Медицинският феномен станал по време на рутинно цезарово сечение. Внезапно нещата излезли извън контрол и медиците помислили, че са изпуснали бременната жена.

Според специалистите причина за спирането на сърцето на 40-годишната Руби Гропера-Касимиро е рядка форма на амниотичната емболия.

Близо три часа лекарите са опитвали да спасят живота на майката и бебето, но в един момент, си помислили, че Руби си е отишла от този сят.

Медиците дори извикали близките на 40-годишната жена, за да им кажат скръбната вест. В следващия момент обаче на монитора се появил пулс и всички били приятно изненадани.

Към днешна дата Руби Гропера–Касимиро пращи от здраве. Тя е целуната от Бог. Нерядко спирането на сърцето причинява сериозни мозъчни последствия. Но при Руби няма никакви увреждания. Сега тя е у дома и се грижи за малкото си момиченце, обяснява Томас Чакърда от лекарския екип.

Мама и Бебе

Това не е първият случай на човек, оживял, след като е останал без пулс известно време. Преди време 54-годишен мъж се върна към живота, след като цели 96 минути е бил без признаци за живот.

Мъжът получил сърдечен удар пред магазин в Гудхю, американския щат Минесота. Веднага след това двама души оказали първа помощ на пострадалия. На мястото пристигнал и лекарски екип, който всячески се опитвал да съживи човека.

След повече от час и половина реанимация най-после чудото се случило и пулсът на мъжа се върнал. Обикновено, ако пулсът на пациента не се върне до 45 минути след инфаркт, реанимацията се преустановява.

Интересното е, че след като 54-годишният мъж бил изписан от болницата, е нямал никакви неврологични смущения, причинени прекараното време без пулс. Според учените това е най-дългият период от време, в който някой пациент живее без пулс извън здравен център.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати