sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Сензация! Исус е имал 2 деца от Мария Магдалена

Сензация! Исус е имал 2 деца от Мария Магдалена

Христос

Превод на стар ръкопис от 570 година след новата ера прави сензационно разкритие, казвайки, че Исус Христос е бил женен за Мария Магдалена и дори че двамата са имали 2 деца.

Ръкописът се е намирал в Британската библиотека и е написан на диалект на арамейски език, който от години е проучван от специалистите, тъй като това е езикът, на който е говорил Исус.

Ръкописът се смята за петото, изгубено евангелие, което описва в детайли живота на Христос. В превода се разказва за няколко големи заговори, които целели да убият Исус, неговата съпруга Мария Магдалена и двете им деца.

Текстът казва още, че децата на Исус са били убити вследствие на заговорите срещу него.

Древният текст ще се използва като източник към книгата Изгубеното евангелие, която се пише от английския професор Бари Уилсън. Ученият е известен еврейски изследовател и режисьор няколко документални филми.

Папирус

Изгубеното евангелие ще разказва за пропуснатите 13 години от живота на Исус, които не се споменават в първите 4 евангелия. Според британеца в тези 13 години Христос се е оженил за блудницата Мария Магдалена и двамата са създали семейство.

Книгата разказва и за връзките на Исус с висши политически фигури в Рим, като император Тиберий и неговия приятел Сеян.

Християнската църква обаче отхвърля превода на новия ръкопис, като казва, че заклеймява всяко евангелие, различно от 4-те признати. Според църковните сановници подобни преводи са богохулство.

Католическата църква дори вече забрани тази книга да се чете, както и писаната преди няколко години Шифърът на Леонардо от Дан Браун.

Известно е, че документът е лежал в архивите на Британската библиотека 160 години и никой по-рано не го е превеждал. От администрацията на библиотеката отказват да коментират както превода, така и самия документ.

Изследователите обаче нямат никакво намерение да се отказват от превеждането, като посочват, че този текст ще разтърси християнския свят и представите ни за Исус Христос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
extazi
extazi
15.06.2015 09:05
Kwoo sta s was Izpatkali Bil e Jenen Nqma Takav Film Wsichko go pishe w noviq zavet
13
1
a truth
a truth
13.11.2014 23:34
Църквата умира от страх от истината.
14
13
Росица
Росица
28.03.2015 23:29
Четох книгата на Браун-Шифъра на Леонардо,защо да е лъжа?Има доказателства за това.Защо да не е женен?
0
12
r
r
13.11.2014 04:36
пълни глупости
12
8
роск
роск
12.11.2014 05:47
Мистерия
12
8