Чернокожа бразилка родила 3 деца албиноси

Дете Албинос

Когато през 1998 година чернокожата Росамер Фернанда де Андраде вижда първото си дете Рут решава, че има някаква грешка, тъй като детето е албинос. След Рут Росамер ражда още 2 деца албиноси.

Бившият съпруг на жената Жоао също е чернокож, но 3 от децата им са бели и бяла коса и сини очи. Оказва се, че те страдат от рядкото генетично заболяване, наречено албинизъм. Другите две деца в семейството са чернокожи, но и техният баща е друг.

Росамер споделя, че когато излиза с децата си, непознатите я смятат за тяхна бавачка и често питат албиносчетата къде е майката. Изненадата на хората по улицата е огромна, когато разберат, че толкова светли деца имат чернокожа майка.

Тя често е влизала в конфликти с полицаи и охранители, които настоявали, че тя не би могла да е майка на трите си деца албиноси.

Жената вече е разведена с първия си съпруг, от когото са трите деца – 14-годишната Рут, 12-годишната Стефани и 9-годишният Куан. Когато се е родило първото му дете, бащата е бил на 63 години.

Професорът по генетика Валдир Балбино от Федералния университет на Пернамбуко твърди, че това е изключително рядък случай, особено като се има предвид, че родителите и другите две деца са чернокожи.

Единственото, от което майката се притеснява е как ще повлияе албинизмът на здравословното състояние на децата ѝ. При това генетично заболяване се наблюдава депигментация на кожата и косата, а албиносите са много по-чувствителни на външни влияния.

Албинизмът се предизвиква от нарушение в образуването на пигмента меланин в кожата. Различните албиноси показват различни биохимични нарушения и отклонения.

Кожата на албиносите не потъмнява от Слънцето и е много чувствителна към слънчева светлина, заради което албиносите са по-предразположени от заболяване на рак на кожата. Много често тези хора имат проблеми и с очите.

За да се прояви заболяването трябва майката и бащата да носят тази промяна. Това може да се случи в едно на 17 000 от новородените.

Въпреки че мутиралият ген се среща относително често, вероятността двама души, които го имат да се срещнат и да създадат дете е малка, което генетиците определят като късмет.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
ski skin color
ski skin color
10.03.2015 12:45
they were not racist statement out autor of this article? -if you go in the US and says negro probably you will be shot, beaten or fined if the police get there on time
0
0
Курятчо
Курятчо
20.12.2014 13:23
Део какво направи .
1
0
Виктор
Виктор
12.11.2014 19:59
...не очаквай нещо от тази страна.С болка ти казвам,че промяна или каквото и да било добро няма да има скоро.
0
0
студент
студент
09.11.2014 14:24
Що за ужасна статия...
"външни влияния" - за радиация и извънземни ли става въпрос ?
"промяна" - имате предвид мутация, нали ? В смисъл ако статията не е писана от Дарвинофоб
"вероятноста е...нещо което генетиците определят като късмет" - уважаеми, подобен идиотски израз не е преведен от никъде, а е ваше лично творение.
Няма да Ви поправям грешките, надявам се вие сами да ги осъзнаете и редактирате.
0
0