sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Света Петка спасила живота на отец Иван

Света Петка спасила живота на отец Иван

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k367
Света Петка

Светици са се явили на отец Иван от Нови хан, който преди дни претърпя тежка катастрофа край Пловдив. Духовникът смята, че благодарение на тях той е успял да оцелее при инцидента.

В злополучния ден отец Иван тръгнал от Нови хан за Съединение заедно със своя приятел Ивайло. Създателят на приюта за бездомни помолил другаря си да шофира, тъй като не знаел дали сам ще може да управлява колата.

Двамата трябвало да стигнат до мъж, на който попът всяка година освещавал курбана. Този път отец Иван малко закъснявал, но все пак предприел пътуването, защото знаел, че го чакат.

Движението по магистралата минало добре, макар и шофьорът да карал бързо. Когато слезли от магистралата Ивайло понамалил, но въпреки това духовникът се притеснил да не изпуснат отбивката за Съединение. В един момент отец Иван видял табелата за града и му казал да завие.

Реакцията на водача обаче бола много рязка, автомобилът поднесъл и тръгнал към канавката. По време на инцидента, духовникът, който непосредствено преди това си откопчал колана за малко, направо изхвърчал от колата.

Катастрофа

При падането той изгубил съзнание. Именно тогава му се явили Света Богородица и Света Петка.

Бяха като икони, разказва след катастрофата пострадалият. Той вярва, че дължи спасението си на двете светици.

После отец Иван почувствал много силна болка, а спътникът му започнал да го дърпа. Изглежда в този момент е загубил съзнание, защото твърди, че не си спомня как се е озовал в университетска болница в Пловдив.

Там дошъл в съзнание и чул как около него се събират лекари. Близо четири часа продължила операцията. Оказало се, че отчето има две счупвания на бедрената кост на десния си крак, травма на главата и гръдния кош. Освен това той загубил и към три литра кръв.

Интервенцията все пак минала успешно и духовникът вече се възстановява. Инцидентът обаче не е най-големият проблем, за който попът се притеснява в момента.

Отец Иван се тревожи, че в приюта той е оставил 280 питомци. Трябва да се осигурят дърва за през зимата, а докато той е на легло, може да действа единствено по телефона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest