Босненска баба лекува очите с облизване

Очни болести

77-годишната баба Хава от босненското село Църнево твърди, че може да излекува всякакви очни проблеми, само като оближе очите на пациентите си.

Възрастната жена е популярна с феноменалната си дарба, както в родното си село, така и в съседните населени места. Босненци са убедени, че езикът на бабата е лечебен.

Баба Хава е открила способността си, когато е била дете и при по-големия ѝ брат се появила сухота в очите. Тогава на шега тя решила да оближе очите му, за да му помогне със здравословния му проблем.

Няколко часа след това обаче сухотата на баткото наистина изчезнала. От тогава Хава лекува хората с облизване. Вече близо 40 години босненката твърди, че помага на хората.

Баба Хава е излекувала очните проблеми на много хора след брат ѝ. Всеки, който я е потърсил, казва, че тя наистина има дарбата да лекува всичко – от алергии и раздразнения до конюнктивит и зрителна хипертензия.

Баба Хава

В някой случай вълшебният език на бабата дори можел да облекчи симптомите при катаракта на очите.

С езика си бабата дори може да извади стърготини и стъкло, които са попаднали в очните ябълки на хората.

Веднъж баба Хава била посетена от мъж, който имал парче желязо в окото и лекарите не успявали да го извадят. Босненката изчистила гнойта от окото на мъжа и след това с език извадила парчето желязо.

Въпреки че не можела да излекува всички болежки, тя разбрала, че може да облекчи симптомите дори при перде на очите. За успокоение на гнусливите тя мие езика си със силен алкохол, както преди, така и след процедурата.

Когато Хава се омъжила, съпругът ѝ сметнал дейността ѝ за недостойна и забранил на жената да прилага лечението. Един ден обаче в окото на съпруга се забива треска.

Тогава босненката облизала пострадалото око и болката на мъжа като по чудо изчезнала. Така съпругът на бабата се убедил, че дарбата ѝ е реална и разрешил жената отново да я използва.

Баба Хава смята езика си за феноменален и дори е позволила той да бъде отрязан след смъртта ѝ, за да продължи да помага на хората дори след кончината на жената.

Рейтинг

3.8
Общо 4 гласували
5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Пери Дивайн
Пери Дивайн
09.10.2014 20:00
о_0
0
0
език
език
09.10.2014 13:48
Иьл як
0
0