sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Погребана жена викала за помощ от гроба

Погребана жена викала за помощ от гроба

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k60837
Гроб

49-годишна гъркиня била погребана жива. Щом се събудила в ковчега си, жената започнала да вика за помощ, но била изкопана твърде късно, заради което починала от задушване.

Инцидентът е станал в Солун и в момента тече разследване по него.

Гъркинята е била настанена в елитна болница. Докторите обаче не успели да излекуват жената и преди няколко дни я обявили за мъртва. Било организирано погребение и жената била заровена в земята.

Но няколко часа, след като е била погребана, случайно преминаващи младежи чули викове за помощ от гроба на 49-годишната жена. Изплашени, те извикали отговорника на гробищния парк, който веднага разбил ковчега, но жената вече била починала от задушаване.

Гъркинята била намерена в поза, различна от тази, в която била погребана – очите и устата ѝ били отворени. Най-вероятно жената се е опитвала сама да излезе от гроба си.

Пред властите младежите споделили, че чули от гроба думите “Помощ, спасете ме, извадете ме от тук“ придружени с удари по ковчег.

В момента тече разследване по случая. Възможно е роднините на покойницата да подадат жалба срещу лекарите, които са я обявили за мъртва и дори да ги съдят за обезщетение.

Гробище

Съдебният лекар, който е изследвал тялото на жената преди да бъде погребана, коментира, че тя е била мъртва в продължение на часове и няма как да е възкръснала.

"Просто не го вярвам. Направихме няколко теста, включително за сърдечна недостатъчност. Не е възможно някой в такова състояние да вика и да удря ковчега" – гласи официалното становище на доктор Кристи Мацикуди.

Случаите на възкръснали мъртъвци обаче не са рядкост. Преди известно време бразилец сам излезе от гроба си, като една случайно минаваща жена стана свидетел на този феномен.

Бразилецът, погребан в Сао Пауло, е станал жертва на лекарската прибързаност. След жесток уличен побой той е бил обявен за мъртъв и заровен.

Но след като се събудил, бразилецът започнал да излиза от гроба си и да вика за помощ. Свидетел на това станала жена, която веднага уведомила за случващото се и мъжът беше изваден на време от гроба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
****
****
28.09.2014 10:52
Има такъв филм, казва се Играта - всичко беше нагласено така, че накрая той се самоуби, скачайки от високо върху обезопасено и прикрито място. След което всички излязоха на сцената и беше много весело - така гениални в театъра... Пиха шампанско, реваха, прегръщаха се като жрици, взеха си хонорарите за филма и така обогатени си легнаха да си починат.
0
5