Построяването на пирамидите е разгадано

Пирамиди

Египтяните са тези, които налагат структурата на пирамидите. Те представляват масивни монументи с голяма квадратна основа и четири триъгълни стени. Те се събират в една обща точка на върха, която да събира соларната енергия. Предполага се, че формата на пирамидите е символ на слънчевите лъчи.

Монументализмът на египетските пирамиди от хилядолетия впечатлява човечеството. Може би няма човек, който да не се е питал как този древен народ е постигнал такъв невероятен технически напредък, че да построи подобни здания.

Най-интересното е, че до момента не е открито съоръжение или способ от онези години, което да обясни това явление.

Великата Пирамида

Хиляди са предположенията и опитите за обясняване на този феномен. Наскоро физици от Фондацията за фундаментални изследвания на материята и Университета на Амстердам излязоха с ново предположение относно отговора на този въпрос.

Според учените, гигантските каменни блокове не са носени на ръце от хиляди работници или от някаква магическа или извънземна сила, както предполагат някои. Те доказват, че древните египтяни се транспортирали каменните блокове за пирамидите върху мокър пясък.

Според тях, за транспортирането на тежките каменни блокове и статуи са използвани шейни. Те вървели много по-лесно през пустинята, когато пясъкът под тях е намокрен с достатъчно количество вода.

Египетска Пирамида

Така, необходимостта от работна сила се намалявала наполовина и работниците, които бутали шейните, били много по-малко от предполагаемите до момента.

За да докажат теорията си, холандските учени са провели експеримент, който да покаже най-подходящото количество влага, което е трябвало да се вложи в пясъка. От резултатите става ясно, че нужната сила, която трябва да бъде упражнена, намалява пропорционално на твърдостта на пясъка.

Това става благодарение на ефекта на капилярните мостове, които се появяват при добавяне на определено количество вода. Малките водни капки свързват песъчинките, а достатъчното им количество прави пустинния пясък два пъти по-твърд от сухия. Така, шейната се движи спокойно, тъй като пясъкът не се натрупва пред нея.

Новата теория се подкрепя и от интересен стенопис, открит в гробница в Джехутихотеп. На нея е изобразена шейна, теглена от хора. Пред нея стои човек, който полива пясъка с вода.

Рейтинг

5 5
4 4
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
skorpiions
skorpiions
17.06.2016 16:56
Това са глупости.
0
0
Мишо
Мишо
23.10.2015 19:30
Пълни глупости.....ама пълни.... и не пълни аргументи, ако наистина така са ги транспортирали, как са изчислили основата на Хеопсовата пирамида и всичките и ъгли да съответстват на числото ПИ или 3,14? Или как са нивелирали повърхността до 0? Или как са качвали 10 тона камък на върха на пирамидата? Или как са направили пирамидите да съответстват на съзвездия в космоса, като дори днес това е доста сложна и прецизна работа??? Поне като ЛЪЖЕТЕ хората, излагайте правилни аргументи и факти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16
0
ъъъъ
ъъъъ
11.03.2015 04:33
Тъпа медиа......
2
0
Stakito
Stakito
10.03.2015 19:01
1. изобразената шейна най -вероятно означава нещо друго както всички останали йероглифи..
2.теорията не е чак толкова лоша колкото и абсурдно да ми изглежда като си го представя защото все пак са по 2 тона, но дори ида я приемем за момент остава въпроса как са строили с тези не така леки строителни материали :)
3. "но не на последно място по - важност" е ,че след като върха е по стар от основата как са ги строили от върха... ?
4. Дори факта ,че върха е по - стар от основата да е някаква спекулация как са ги носили до върха?
5. И ако са можели да ги носят защо са ги плъзгали по мокър пясък :D
5
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
10.03.2015 00:26
Останах изключително разочарована от статията и заглавието. Построяването на пирамидите изобщо не е разгадано, защото както другите са казали - те са направени с перфектна точност. Няма да споменавам за тежестта на блоковете. Нищо не е разкрито, това в статията е само теория. Всъщност дори и за теория на струва защото звучи твърде просто.
12
0
ммм
ммм
14.04.2015 15:29
Хубаво,но колко вода ще им трябва за да втвърдяват пясъка по целия път и да може да издържи тия големи камъни все пак там си е пустиня........
5
1
Trayana
Trayana
27.12.2014 07:00
Глупаво е да се смята, че тия огромни съоръжения са стоени само хей така.
Наклона на стените точно съответства на ъгъла на пречупване на космическата енергия, осигуряваща живота !!! Наричат я УНИВЕРСАЛНА (от Универс). Предполлагам, че биосферата съдържа също такава енергия и тя периодично се презарежда (при Космическите пришествия).
Наклона на пирамидите е много точно изчислен и построен така, че тези Космически енергии да се събират и концентрират в определена зона - в центъра на тежестта на пирамидата, който е на височина 1/3 над основата. Там е т.н. стерилна камера. В тези камери бактерии не могат да се развиват - именно тези енергии не го позволявт. Заставайки в тези стерилни камери на пирамидите, хората са могли да се лекуват от абсолютно всякакви болести.
Така, че категорично съм на мнение, че това са древните болници - заставайки в тези камери, всякакви възпаления изчезват. Освен това тези енергии осигуряват в най-голяма степен имунитета на организма, като захранват митохондриите в клетката с енергия. Усвоявайки тази енергия, клетката изгражда по-висок имунитет.
Това са стари, но загубени знания. И "живата вода", и "светената вода" съдържат в повишена степен именно от тази енергия. Тази енергия лекува и най-злокачествените заболявания.
А колкото до самото постряване на пирамидите - без съмнение, че има намеса на много висша цивилизация - тази, която не е създала и която продължава да поддържа по някакъв неин начин живота на Земята. ТЕ посещават периодично планетата (на около 3500 - 3600 год.) Не е далеч това отново да се случи - Ванга беше го предсказала след около 200 г., което значи вече след около 170г.
А колкото до Апокалипсиса - това е употреба на оръжие за масово унищожение - ще го направи този, който ще застане на мястото на Обама. След това е Космическото пришествие - презареждане на Земята с тази Универсална енергия.
11
1
Shemsu Haru
Shemsu Haru
27.05.2016 14:04
Пий си редовно хапчетата, момиче!
0
2
83644
83644
11.03.2015 21:31
И аз така ви препоръчвам !
3
3
KO4I
KO4I
11.03.2015 20:49
Госпожо горещо ви препоръчвам да посетите специяллист!
3
3
анонимен
анонимен
28.09.2014 11:43
Хаха и как стигнаха до този извод? Само се чудат какво да измислят за да затворят очите на хората. И добре, хубаво с шейните са ги откарали до пирамидата,а с какво са ги качили до върха? Плъзгали са ги догоре или!? Така си говорят само колкото да не заспат... Никой не знае как са построени точно пирамидите, но със сигурност хората не са успяли да ги построят сами.
15
0
Сабрина
Сабрина
28.09.2014 02:34
тези пирамиди са направени от хиляди египтяни които са носели тези огромни блокове имало е много смъртни случай заради тяхната тежест
пирамидите са гробници с много камери в главната камера е мумията а пирамидата е триъгълна защото египтяните са вярвали че ако оставят малък отвор на върха на пирамидата лунната светлина ще стигне до главната камера и душата на починалия ще се издигне под формата на бяла светлина
3
9
Блек Сейл
Блек Сейл
11.05.2015 18:52
Пълни глупости, в нито една пирамида не е открита мумия, изобщо не са никакви гробници!!!И са си чисто извънземно творение!!!!Изобщо не вярвам, че са строени от някакви човекоподобни, маймунонаподобяващи египтяни.
2
1
****
****
28.09.2014 10:55
Ами защо тогава има мистика, и този Голям Джей как е бил така висок, колкото жираф... Ами трапанациите по него! Какво още ни разкрива рисунъка?
3
1