Прокълнати дъбове вещаят кървави любовни драми

Дървета

Два стари дъба, растящи до чешмата, намираща се между исперихските села Подайва и Здравец, пазят злокобни тайни и погубват влюбени.

Местните жители наричат района около двете прокълнати дървета Старите мешета и смятат, че местността крие кървави истории, негативна енергия и лоши поличби, пише Стандарт.

Според едно местно предание, ако искаш да се опазиш от трагедия, никога не бива да замръкваш под дебелата сянка на прокълнатите дъбове. Но стори ли го все пак някой-той ще претърпи любовно разочарование и ще заплати с кръвта си.

Хората вярват, че старите, избуяли дървета са паметник на чувствата между двама влюбени от различна вяра, на които не им е било отредено да изживеят любовта си.

Обичта им обаче била толкова силна, че те предпочели да сложат край на живота си, пред това да бъдат разделени. След като влюбените се самоубили, на лобното им място поникнали двете зелени фиданки, за да напомнят за случилото се.

Дълги години злокобната история за двата дъба се разказва сред местните като приказка, на която едни вярвали, а други-не. Преди четири години обаче се случва нещо, което кара всички да настръхнат.

37-годишният Сезгин се прострелва сам под клоните на двете дървета и то минути, след като сам погубва двама свои съселяни от Подайва заради нещастната си любов.

Страх

Сезгин, който бил безумно влюбен в бившата снаха на дядо Халид-Ренгинар, един ден се отправил към дома на стареца. Той искал да се скара със сина на Халид, заради това, че е изпратил половинката си в Белгия и не ѝ позволява да се свърже със Сезгин. В яда си нараненият Ромео започнал да гърми с пистолета си и убил дядо Халид и сина на любимата си Доан.

Уплашен от кървавия развой на нещата, Сезгин избягал от къщата и потеглил към съседното село. По пътя той съзрял двете злокобни дървета и се сетил за преданието. Отдалечен от любимата жена, той седнал под прокълнатите дъбове и сам се застрелял в слепоочието.

По-късно и друга връзка приключва с фатален край в района на Старите мешета. Млада жена беше пребита до смърт от бившия си приятел заради ревност.

След като научил, че любимата му е решила да сложи край на връзката им заради друг мъж, разгневеният Васил решил да си отмъсти.

Той разбрал, че доскорошната му изгора си е уредила среща със съперника му под двата дъба, отишъл там и сложил край на живота ѝ с няколко смъртоносни удара.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати