Разкриха самоличността на Джак Изкормвача
sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Разкриха самоличността на Джак Изкормвача

Разкриха самоличността на Джак Изкормвача

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k9312
Джак Изкормвача

Самоличността на легендарния тайнствен убиец от деветнадесети век Джак Изкормвача вече е разкрита. Мъжът, извършил редица зловещи престъпления в Англия, е полският емигрант Аарон Космински, категоричен е Ръсел Едуардс, който от доста време се занимава със загадъчния случай.

Мистерията е разкрита 120 години по-късно след ДНК тест на шал, собственост на една от жертвите на Джак Изкормвача. По вещта има следи от кръв и от семенната течност на убиеца. С шала Ръсел Едуардс, любител детектив, се сдобил преди седем години на един търг.

По време на разследването си той работил заедно с експерт по молекулярна биология и иновативна апаратура за изследване на ДНК. Така детективът открил, че извършителят на жестоките престъпления, е един от шестимата заподозрени - Аарон Космински.

Полякът пристигнал в Англия през 1881 година, когато бил на 23 години. Той започнал работа като бръснар. Двамата братя и сестрата на убиеца също живеели в Англия. Жилището им се намирало близо до дома на откритата трета жертва, Елизабет Страйд, която била убита в същата нощ, когато била изкормена и Едоус.

Още през 1888 година младият мъж е бил заподозрян от полицията, но тя така и не успяла да намери доказателства срещу него. Емигрантът умира година по-късно, след като е вкаран в лудница, където получава гангрена на крака.

Серийни убийци

Джак Изкормвача е прозвище на сериен убиец със загадъчна самоличност. Той нападал жертвите си в бедните райони на Англия. Има повече от сто различни версии за самоличността на жестокия престъпник. Той умъртвявал проститутки на средна възраст. Изкормвача прерязвал гърлото на жертвите си и изваждал вътрешностите им.

Броят на загиналите от неговата ръка дами не е напълно установен, но имената на пет от закланите жени остават в историята. Това са Мери Ан Никълс, Ани Чапман, Елизабет Страйд, Катрин Едоус и Мери Джейн Кели. Шалът, който Ръсел Едуардс е изследвал, е принадлежал на Катрин Едоус.

Детективът Ръсел Едуардс е напълно сигурен, че най-после е разкрил мистерията. Той дори възнамерява да издаде книга, в която да опише 14-годишното си разследване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
****
****
11.09.2014 15:38
Ако този шал е фалшифициран някога, то сега този момент сигурно е толкова неясен и мъгляв, че само от един ДНК анализ може да се хвърли вина. От непрофесионалист и неофициално.
Сигурно това знаят и в Скотланд Ярд, а изгрева на тази реалност е бил подготвен отдавна, като се е търсил подходящият човек в подходящото време.
Да видим ще намерим ли кой е Ръсел Едуардс?

За проститутките винаги се намира по някой "Американски психар".
0
0
Петкан
Петкан
13.09.2014 21:41
Не,говоря за теб.
Супер щраус.
0
0
синьо
синьо
13.09.2014 19:27
Май търсиш Корман Исмаилоф?
0
0
Робинзон
Робинзон
12.09.2014 22:19
Мхм това означава ли:
Че си падаш по "Български проститутки?"
0
2