Разкриха самоличността на Джак Изкормвача

Джак Изкормвача

Самоличността на легендарния тайнствен убиец от деветнадесети век Джак Изкормвача вече е разкрита. Мъжът, извършил редица зловещи престъпления в Англия, е полският емигрант Аарон Космински, категоричен е Ръсел Едуардс, който от доста време се занимава със загадъчния случай.

Мистерията е разкрита 120 години по-късно след ДНК тест на шал, собственост на една от жертвите на Джак Изкормвача. По вещта има следи от кръв и от семенната течност на убиеца. С шала Ръсел Едуардс, любител детектив, се сдобил преди седем години на един търг.

По време на разследването си той работил заедно с експерт по молекулярна биология и иновативна апаратура за изследване на ДНК. Така детективът открил, че извършителят на жестоките престъпления, е един от шестимата заподозрени - Аарон Космински.

Полякът пристигнал в Англия през 1881 година, когато бил на 23 години. Той започнал работа като бръснар. Двамата братя и сестрата на убиеца също живеели в Англия. Жилището им се намирало близо до дома на откритата трета жертва, Елизабет Страйд, която била убита в същата нощ, когато била изкормена и Едоус.

Още през 1888 година младият мъж е бил заподозрян от полицията, но тя така и не успяла да намери доказателства срещу него. Емигрантът умира година по-късно, след като е вкаран в лудница, където получава гангрена на крака.

Серийни убийци

Джак Изкормвача е прозвище на сериен убиец със загадъчна самоличност. Той нападал жертвите си в бедните райони на Англия. Има повече от сто различни версии за самоличността на жестокия престъпник. Той умъртвявал проститутки на средна възраст. Изкормвача прерязвал гърлото на жертвите си и изваждал вътрешностите им.

Броят на загиналите от неговата ръка дами не е напълно установен, но имената на пет от закланите жени остават в историята. Това са Мери Ан Никълс, Ани Чапман, Елизабет Страйд, Катрин Едоус и Мери Джейн Кели. Шалът, който Ръсел Едуардс е изследвал, е принадлежал на Катрин Едоус.

Детективът Ръсел Едуардс е напълно сигурен, че най-после е разкрил мистерията. Той дори възнамерява да издаде книга, в която да опише 14-годишното си разследване.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
****
****
11.09.2014 15:38
Ако този шал е фалшифициран някога, то сега този момент сигурно е толкова неясен и мъгляв, че само от един ДНК анализ може да се хвърли вина. От непрофесионалист и неофициално.
Сигурно това знаят и в Скотланд Ярд, а изгрева на тази реалност е бил подготвен отдавна, като се е търсил подходящият човек в подходящото време.
Да видим ще намерим ли кой е Ръсел Едуардс?

За проститутките винаги се намира по някой "Американски психар".
0
0
Петкан
Петкан
13.09.2014 21:41
Не,говоря за теб.
Супер щраус.
0
0
синьо
синьо
13.09.2014 19:27
Май търсиш Корман Исмаилоф?
0
0
Робинзон
Робинзон
12.09.2014 22:19
Мхм това означава ли:
Че си падаш по "Български проститутки?"
0
2