sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Индийка се омъжи за куче, за да се спаси от дух

Индийка се омъжи за куче, за да се спаси от дух

Индийка

18-годишна индийка се омъжи за куче, за да се спаси от зъл дух. Съветът бил даден от старейшини, които казали, че ако момичето се омъжи за мъж, ще донесе бедствие за цялото село.

Мангли Мунда, която живее в индийско село, намиращо се в щата Джаркханд, е сключила брак с четириногото в присъствието на 70 свои близки и под опеката на старейшините на селото.

Момичето се е врекла на бездомно куче на бляскава и традиционна за Индия сватбена церемония.

Необичайната сватба се е провела, защото старейшините на селото са посъветвали младото момиче и неговите родители да сключи този странен брак. Те смятат, че младата индийка е обладана от зъл дух и ако се омъжи за мъж, последствията за селото ще бъдат катастрофални.

Косматият младоженец Шеру е пристигнал на бракосъчетанието си с автомобил и е бил приветствал с радостни възгласи от гостите на сватбата.

Куче

Младата булка не крие, че никак не е щастлива да се омъжи за куче, но го е направила с надеждата, че в бъдеще ще има по-добър късмет.

Сключих този брак, защото старейшините вярват, че лошият късмет ще се прехвърли на кучето. След като това се случи, мъжът, който ще ми стане съпруг, ще се радва на дълъг живот – казва Мангли Мунда.

Таткото на булката казва, че е организирал първата сватба на дъщеря си, за да е сигурен, че злият дух в нея ще бъде унищожен. А бракът с куче според старейшините бил единствения начин това да се случи.

Подобни бракосъчетания не са рядкост в селото, както и в околните села. Въпреки нетрадиционния младоженец, на церемонията са спазени всички ритуали на стандартна сватба.

Обичайте позволяват на Мангли Мунда по-късно да сключи брак с мъж, без да се налага да се развежда официално с кучето.

Като съпруга на куче младата индийка ще се грижи за Шеру като за домашен любимец, докато чака появата на бъдещия си съпруг.

Старейшините от селото също ѝ обещали втора сватба след няколко месеца. Според вярването, отказвайки да се омъжи за куче, момичето щяло да доведе нещастие при всички жители на селото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
****
****
09.09.2014 23:38
Преди имаше зоомовиес.ком, а сега ги няма никъде. Не успях да гледам, но би било любопитно от мед гледна точка. А тези индийци са толкова напред... Явно нищо не бива да бъде отричано масово, а кучетата от известно време си ги рекламират открито за такива духовни истории. Значи вършат реално полезна работа в такива случаи. Само че никой не ти казва, че трябва да осъществяваш акт с него, трябва сам да се сетиш. Това за кучетата не е никакъв проблем, дори се опитват да го правят с хора. Само че ние имаме някои предпочитания, но щом живота зависи от това... естествено, че ще живеем. Дано не ни се налага, но поне знаем какво е лекарството...

Ами другите животни за какво са полезни?
0
0
Павлина
Павлина
06.09.2014 01:43
А по нашите ширини, домашните любимци не са ни съпрузи а направо деца..
така ги гледаме,храним,разхождаме и дори зимата ги обличаме да не настинат и накрая си "говорим" с тях !!!
9
0