Природни стихии превръщат жени в ясновидки

Гръмотевица

Природни бедствия превръщат обикновени жени в ясновидки със свръхестествени способности и то точно в един определен географски регион, разположен близо до Македония.

Най-прочутата българска ясновидката Ванга се сдобила с необикновените си сили, след като била вдигната от силна вихрушка и била намерена затисната с камъни в една нива. Нейната предшественичка ясновидката и лечителка Преподобна Стойна видяла свети Георги, след като била поразена от страховита кълбовидна мълния, нахлула в дома ѝ.

Неотдавна кон беше вдигнат от поредното торнадо в благоевградска област, който се оказа собственост на баба от село Янково, казваща се Вангелия (Това е истинското име на пророчицата Ванга).

Въпреки това учени от БАН обясниха през 168 часа, че няма научни доказателства за концентрацията на торнадо или мълнии в този район. На това място метеорологичните служби не разполагали с мониторингови системи.

Историческите факти обаче говорят за друго. В биографиите на Ванга и на Стойна Преподобна се откриват големи съвпадения, свидетелстващи за природни стихии, отключили свръхестествените дарби и на двете пророчици.

Ванга

Хората по тези земи също мислят, че съществува връзка между природните явления и дарбите на двете ясновидки, които имат сходни съдби. Още като малки те загубват зрението си, след което животът им се обръща. Стойна получава чудната си дарба в гръцкото село Хазнатар, а Ванга - в македонското Ново село.

Въпреки че Стойна Преподобна била с по-силни ясновидски сили дори и от Ванга, пророчицата не била толкова известна. Едва на седем години тя се разболяла от едра шарка и ослепяла. Веднъж състоянието ѝ рязко се влошило и докато родителите се чудели какво да правят, се случило чудо.

Развихрила се страшна буря, вратата на стаята, където лежало болното дете, се отворила и вътре нахлула мълния. Така болната Стойна оздравяла и се сдобила с чудодейните си сили.

Тая жена е светица, она целиот живот го е страдала като светица. Как ме гледеш мене, она е десет пате по-голема от мене! Яз пак апнувам, пийнувам, такива работи, а она - нищо, ни месо е турала в уста, ни ракия, само водичка и трошка лебец. Она сите работи със свети Гьорги ги е онаждала", говорела за нея Ванга.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
18.09.2014 17:09
Какво ли й е правил св.Георги?
1
2
облак
облак
18.09.2014 19:16
архангел Гавраил е бил, не св Георги
2
0