ДНК на тибетците не прилича на човешкото
sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»ДНК на тибетците не прилича на човешкото

ДНК на тибетците не прилича на човешкото

Тибет

След изследване бе установено, че ДНК на хората от Тибет силно се различава от ДНК на останалите хора на Земята. Учените, провели изследването, твърдят, че тибетците принадлежат към мистериозна група.

Проучването е проведено от научния екип на университета в Бъркли. Към тях са се включили и сътрудници от лабораторията за ДНК в Китай. Според тяхното изследване тибетците принадлежат на мистериозната група Хомо сапиенс.

Учените казват, че откритието им донякъде обяснява факта, че тибетците са единствената национална група, която живее нормално при екстремни студове и разреден въздух.

Размус Нилсен, който е ръководителят на проучването от университета Бъркли, твърди, че ДНК на тибетците се различава от това на другите Хомо сапиенс.

Непал

Американският професор е изследвал гена EPAS-1 и резултатите са показали, че тибетците не са като останалите хора.

Мистериозната ДНК на тибетците е била изследвана за първи път през 2010 година в Русия, а групата, към която са класифицирани, носи името на професор Денис, който е и направил пръв откритието за различните им гени от тези на другите хора.

Преди Нилсен да изложи своята теория, американските учени от университета в Юта успели да направят друго сензационно откритие. Те намерили десет гена, които позволяват на тибетците да издържат дълго време в среда с разреден кислород в атмосферата.

Хималаите

Свръхсилите на хората от Тибет отдавна изумяват научните среди. Тибетците са единствената група, която може да живее нормално на голямо надморско равнище, като с лекота се движат по високите върхове на планините.

Според будистките монаси тибетската йога е ключът към издръжливостта им при екстремните студове на Хималаите.

Благодарение на нея монасите твърдят, че могат да контролират телесната си температура и да вървят дни наред през снежните бури. Някои монаси казват дори, че след йогата придобиват телепатични способности.

Феноменалните способности на тибетските монаси са изследвани в продължение на години, но и до днес не може да се даде логично обяснение на техните суперсили.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Име
Име
02.10.2014 13:57
И те имат скули като нас, дори малко си приличаме. Поне аз намирам прилика със себе си. Нали и българите имаме някакъв СЛЪНЧЕВ ГЕН, какъвто нямат останалите хора на Земята? На същото място има пещери, в които живеят СОМАТИ. Част от тибетците са дошли насам, вероятно са стигнали и до България. Имаме еднакви имена с някои от тях. Там е отишъл КАРДАМ от прабългарите, но не този Кардам, за когото учехме по история, а по-предишен от него.Тибет много силно ме привлича, но е доста далече, за да го посетя и нямам физическа и финансова възможност.
9
0
Име
Име
02.10.2014 13:52
Ернст Мулдашев има книга за посещението си в Тибет със свои колеги. Там са открили 180 пирамиди, под връх Кайлас. Мястото се нарича Градът на боговете. Вероятно това са пришълците, които са ни създали, може би чрез кръстоска с тяхната ДНК. Възможно е хората там да са от този експеримент и понеже са останали там, са се приспособили към условията и са по-различни от нас.
12
0