sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Мълния порази девойка, докато спи в дома си

Мълния порази девойка, докато спи в дома си

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k9332
Мълния

Нетипичен инцидент се случи в сряда следобед в жилището на семейство от село Ръжица, община Руен. Кълбовидна мълния удари 16-годишна девойка, докато спи в дома си, пише Стандарт. За щастие пострадалата Репсие Осман е жива и състоянието ѝ вече е стабилизирано.

Нищо неподозиращото момиче спяло спокойно в леглото си, когато изведнъж се развилняла страшна буря. Кълбовидна мълния се вмъкнала през комина на къщата и ударила металните рамки на кревата. Освен девойката в къщата били и нейни близки, които веднага извикали линейка.

Репсие е транспортирана веднага в бургаската болница и е настанена в шоковата зала. Медицинските лица са установили, че след удара от мълния е нарушен сърдечния ритъм на девойката. Пострадали са също десният крак и дясната ръка на тийнейджърката.

Комшиите на момичето, които са го виждали след неприятната случка, твърдят, че засегнатите му крайници са посинели. Когато мълнията влязла в къщата, майката на Репсие е била на работа. Щом научила за инцидента, тя изгубила съзнание.

Девойка

След като кълбовидната мълния поразила жилището на семейството, всички електроуреди изгорели. Майката и бащата на Репсие обаче не се притесняват за тях, а единствено за дъщеря си. Лекарите от болницата в Бургас информираха, че момичето вече е по-добре и е изписано за домашно лечение.

Репсие не е единствената пострадала от мълния в този регион. Няколко дни преди това мълния порази и 9-годишния Йордан близо до айтоското село Карагеоргиево. Момчето било със свои роднини в земеделска градина и беряло череши. Изведнъж се разразила буря и всички се скрили под близкото орехово дърво.

Тогава мълния минала през дясната половина на тялото на момченцето. Данчо веднага е настанен в МБАЛ-Бургас. Момчето е извадило късмет и се е отървало само с уплаха и синини по тялото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати