Хитлер обожавал да похапва сладкиши посреднощ

Хитлер

Всеки човек независимо от възрастта и социалния си статус има своя любима храна. В това число влиза и противоречивият немски диктатор Адолф Хитлер, които обичал да си похапва един специален сладкиш, съобщава Залцбург нахтрихтен.

За него разказва Елизабет Калхамер, която е бивша прислужница на страховития лидер. Тя започва работа в баварската резиденция на Хитлер заедно с още 22 момичета под ръководството на любовницата на фюрера Ева Браун.

Хитлер карал хората да мислят, че се придържа към определен хранителен режим, но в действително бил безсилен пред десертите. Нещо повече, той редовно посещавал кухнята в малките часове на нощта в търсене на някое сладко изкушение.

Едни от любимите му лакомства били курабийките и шоколадовите бисквитки. „Сладкишът на Фюрера“ бил негова най-голяма слабост.

Слугите на бившия германски райхсканцлер знаели, че всеки ден трябва да приготвят въпросния десерт, за да бъде на разположения за среднощното похапване на господаря им. Според г-жа Калхамер поведението на Хитлер било по-присъщо за малко момче, отколкото за зрял мъж - той постоянно се тъпчел със сладкиши, докато останалите обитатели на дома спят.

На прислужниците не им било разрешено да разговарят, докато господарят им е сред тях. Те също така не можели да споделят с никого, това което се случва в дома на властния диктатор. Елизабет Калхамер не си спомня някога изобщо да е общувала с работодателя си, тъй като само на най-старите работници се разрешавало да се доближават до него.

Г-жа Калхамер почиствала тоалетните, грижела се за прането и приготвяла чая на лидера, който той винаги консумирал от нимфенбургски порцеланов сервиз. По невнимание един път прислужницата повредила чаша от въпросния сервиз. Последвало наказание и тя била лишена от почивните си дни, които трябвало да получи.

Елизабет разказва, че животът в Бергхоф към края на войната коренно се различавал от този на хората от народа. Глад и мизерия измъчвали обикновените хора докато, Хитлер и приближените му се радвали на разкош и изобилие.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати