Лекари извадиха 5 кг злато от корема на индииец

Злато

Медицински екип от болница в Делхи е извадил 12 слитъци злато от корема на индиец, чието общо тегло е близо 5 килограма. Все още не е установено как златото е попаднало в коремната кухина на мъжа.

Новината беше съобщена от британското издание Дейли Мирър.

Самият 63-годишен индиец разказва, че е бил откаран от съпругата си в спешното отделение на болницата в Делхи заради стомашно неразположение.

Индийският бизнесмен е споделил с лекарите в отделението, че след скандал с жена си е глътнал тапа на бутилка, след което е имал няколкодневен запек, гадене и силни болки в корема.

Лекарите веднага са оперирали възрастния мъж и за тяхна изненада в коремната му кухина освен тапата намерили и 12 слитъци злато, като всеки един от тях бил с тегло от 400 грама.

Стомах

По думите на главния хирург в болницата доктор Си Ес Рамашандран никой специалистите в клиниката не е виждал нещо подобно в лекарската си практика.

Хирургът допълва, че единственият странен случай, на който е ставал свидетел, е операция, при която на пациент е бил изваден 1-килограмов камък от пикочния мехур.

63-годишният индиец казва, че няма представа как тази неочаквана находка е попаднала в стомаха му.

За мистериозния случай са уведомени органите на реда в Индия, като полицейските служители разпитват подробно индиеца и близките му.

Служителите подозират, че случаят не е толкова загадъчен и става въпрос за контрабанда.

През последните месеци в Индия се увеличиха стойностите на митото при внос на злато, което доведе до много нелегални дейности за пренос на благородния метал.

Подобно на наркотрафикантите, за да преодолеят силата на закона, много индийци използват мулета, които поглъщат златото, за да преминат границата.

Според органите на реда находката на медиците в Делхи е доказателство за новата практика в страната. До самопризнания на индиеца обаче до момента не се е стигнало и мъжът

продължава да твърди, че златото е попаднало по мистериозен начин в стомаха му.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати