Седемлъчева звезда пази България

Звезда

Анализите на древните кодове върху седемлъчева звезда, открита през 1961 г. в Плиска, показаха, че те са изсечени, за да пазят България.

Така наречените розета са открити в старопрестолния град Плиска и според археолозите те датират от VII - IX век.

Артефактите са с диаметър от 38 сантиметра и за във формата на звезда от седем лъча, на всеки от който са изсечени по два прабългарски рунически знака и халкичка за окачване.

На гърба на звездата е изписан прабългарският знак IYI, който според археолога Рашо Рашев има християнско значение.

Луна

Според други български изследователи като Александър Алексиев - Хофарт и доцент Иван Танев знаците и лъчите на розетата са свързани с познатите в древността седем планети, към които тогава са включвали Слънцето и Луната.

Техните изследвания са стигнали до заключението, че най-горният лъч представлява Слънцето, а за това сочи именно знакът IYI.

Планетите са подредени по часовниковата стрелка и съответстват на дните от седмицата – Луна (понеделник), Марс (вторник), Меркурий (сряда), Юпитер (четвъртък), Венера (петък), Сатурн (събота) и Слънце (неделя).

Изследванията сочат, че върху лъчите на звездата са изписани думите хубав, сянка, основа, жега, буря, вярвам и викам.

Комбинацията от сянка, буря и жега според учените е изсечена, за да се използва като предсказание за времето или за календара.

Знаци

Днес имаме четири сезона, но в древността разделението на годишните времена било съвсем различно.

Надписите върху седемлъчевата звезда са най-старата писменост, откривана по българските земи и според някой теории 42 ясни успоредници върху нея не са съвпадение, а са направени, за да закрилят България.

Използваните знаци върху старобългарските руни много напомнят на писмеността на Древен Крит.

Комбинацията от старобългарски руни, разположени по всеки лъч, може да се даде смисъл, като се приложат звукови стойности въз основа на приликите с линеарната писменост на Древен Крит.

Това доказва, че руните от Плиска имат общ произход с древната егейска писменост.

Рейтинг

5 6
4 4
3 5
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Виракоча
Виракоча
10.02.2015 23:34
Символа в средата означава ЧОВЕК няма нищо християнско в 7 лъчевата звезда Слънцето,Меркурий и Венера символизират бъдещето.Марс,Юпитер и Сатурн символизират миналото Луната символизира вход на света в които си попаднал и си ЧОВЕК намираш се в свят на болката намери изхода в лабиринта бъдеще-минало???
5
0
Kenan Mahmud
Kenan Mahmud
08.02.2015 18:13
Tezi sa staroturski svesteni simvoli...........
0
21
viking
viking
22.02.2016 19:08
За старотурски за първи път чувам
3
0
Scar
Scar
09.05.2015 00:43
Ти нормален ли си???
10
0
Владимир
Владимир
07.05.2015 11:23
Нищо подобно!
7
0
Сотиров
Сотиров
25.09.2014 00:00
Адмирации за поредната глупост изсмукана от пръстите, адмирации и за кой ли път подвеждане на човечеството.Който разгадае Розетата, ще разгадае и китайското Па Куа, египетския Анкх, Пирамидите.Мислите ли, че сте я разгадали. От древни писмености може да разбирате, но не си навирайте главите при символите, защото те се разгадават по друг начин и само ставате за смях.Тази Розета може да прослави Б-я ако попадне в кадърни ръце, но не й било писано.Работи спуснати с више не са за посредствени глави.Вие искате да видите в мъгливо време какво има на 50 м. разстояние при видимост 5 м. Така не става, тези 5 м. през които се вижда ще извървите със знание, за да видите следващите 5 м. и така докато видите това, което искате да видите.
30
3
мариела бветкова
мариела бветкова
09.02.2015 13:31
Браво Сотиров..
7
0
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
27.02.2014 17:21
Няма защо да се чудим,че винаги чакаме някой и нещо да ни пази.
14
1