Мъж уби болната си жена от любов и получи 6 г затвор

Пистолет

68-годишният американец Джон Уайз убива своята съпруга Барбара, с която има 46 години брак. Американецът е съден за деянието, което в извършил, а съдът е определил, че той трябва да излежи 6 години в затвора, за да изкупи вината си.

След като научава каква е неговата присъда, Джон благодари за проявеното великодушие, което съдът е проявил, след което се извинява на близките си за извършеното.

Причината Уайз да убие своята съпруга е от любов, тъй като не е искал да гледа как любимата му се мъчи и преценява, че да сложи край на живота ѝ е единственото решение.

Всъщност съпругата му Барбара не може да говори, вследствие на тройна мозъчна аневризма, заради което, според съпруга си, се е превърнала в жив труп. Джон решава, че този живот е истинско мъчение за неговата любима и решава, че има правото да сложи край на нейните мъки.

Джон Уайз влиза в интензивното отделение, където е била настанена неговата съпруга, в болницата в град Ейкърн, Охайо, на четвърти август 2012 година. След като я целува за последен път, Джон застрелва жена си Барбара с пистолет.

Ръката на съпруга потреперва, докато дърпа спусъка – вследствие на това, жена му остава жива още една нощ, след което умира.

Планът на съпруга се обърква още веднъж – след като стреля по жена си, Джон се опитва да се самоубие. За късмет пистолетът засича и той не успява да сложи край и на своя живот.

Притеснен, плачещ и объркан, че вместо да й помогне, Джон е причинил допълнителни страдания на любимата си, той звънва в полицията и се разказва какво е извършил.

Започва съдебен процес – съдът решава, че неговото наказание трябва да бъде 6 години лишаване от свобода. Адвокатът му заявява, че ще направи всичко по силите си, за да издейства помилване за Джон Уайз от губернатора на щата Охайо.

От друга страна, обаче, тук говорим за престъпление, независимо от благородните подбуди, които Джон Уайз твърди, че е имал, това е грешка и наказанието трябва да бъде понесено, убеден е помощник-прокурорът Браян Лопринси.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Вики
Вики
24.07.2015 22:14
И странно и мило
0
0
Светослава Тодорова
Олее!Горката жена!
1
1