Пророчествата на Фатима

Чудесата на Фатима

На 13 май 1917 г. на пасбището близо до португалското градче Фатима на три овчарчета се явява от духовния свят майката на Исус - Дева Мария. Видението сияе като слънце. “Божествено красивата жена, спускаща се от небето” слиза над близката букова горичка и застава над дърветата. Децата са Лучия Сантос - 10 годишна, Франциско - 9 годишен и Хасинта Марти - 7 годишна.

Лучия първа вижда сияйната Богородица. Тя отива и разговаря с нея. Хасинта също чува и вижда разговора, но не разговаря. Франциско само вижда, но не чува разговора със светата Дева.

Видението дава на децата 3 писма с предсказания за събития, които ще се случат през идните години. В тях се чете и призив за отговорностите на човечеството в тази крайна епоха преди приемането на Второто пришествие. В последното трето писмо става ясно и кой е новият Месия.

Подобни явявания на Дева Мария са признати от Ватикана като Чудесата от Фатима. След този случай на мястото многократно се наблюдава това явление. То обаче контактува само с трите деца.

Бог

Всяко едно от получените писма е трябвало да се отвори в конкретна година. Първите две са с цел да докажат достоверността и значимостта си, а третото - за да разкрие кой всъщност е Господарят на Второто пришествие.

При отварянето на първите две писма става ясно, че Дева Мария е разкрила на пастирчетата пророчества за ключови събития на ХХ век. Сред тях са краят на Първата световна война, началото на Втората световна, възникването и падането на комунизма. Те били описани с невероятна точност. През 1991 г. трябвало да се отвори и третото писмо.

Ватикан

Когато Католическата църква отваря последното писмо през посочената за това дата, тя внезапно млъква и не споделя неговото съдържание със света. Легендата гласи, че неразкритото писмо разбулва тайната около личността на Второто пришествие.

След близо 10 години мълчание Католическата църква излиза пред обществеността с едно непълно и блудкаво писмо, само и само да запуши устата на общественото негодуване. Кардинали от Ватикана обаче разкриват, че това не е истинското писмо.

Какво знае Ватиканът по въпроса за Второто пришествие и защо не го разкрива можем да си обясним само с факта, че за папата и кардиналите едва ли ще е лесно да приемат Месията, а още по-малко известят пред света. Мистерията около третото писмо остава неразгадана.

Виж повече

Рейтинг

5 13
4 8
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
12
12
20.11.2013 20:53
Ходила съм там.Невероятно усещане има на това място-Фатима.
14
0
батман
батман
20.11.2013 18:11
Да, те тея работи винаги така - все скрито покрито и после ''вярвайте'', ама като кажат така от 100 места без ни едно доказателство , шанса да повярваш на някой злодей е голям. Лионел Меси е месията ;)
4
8
alireza
alireza
20.11.2013 17:06
Това е ОГРОМЕН ГРЯХ.и тези които крият БОГ ще ги посече.ИСТИНАТА трябва да обикаля света а не да се крие.
10
7