Пророчествата на Фатима

Чудесата на Фатима

На 13 май 1917 г. на пасбището близо до португалското градче Фатима на три овчарчета се явява от духовния свят майката на Исус - Дева Мария. Видението сияе като слънце. “Божествено красивата жена, спускаща се от небето” слиза над близката букова горичка и застава над дърветата. Децата са Лучия Сантос - 10 годишна, Франциско - 9 годишен и Хасинта Марти - 7 годишна.

Лучия първа вижда сияйната Богородица. Тя отива и разговаря с нея. Хасинта също чува и вижда разговора, но не разговаря. Франциско само вижда, но не чува разговора със светата Дева.

Видението дава на децата 3 писма с предсказания за събития, които ще се случат през идните години. В тях се чете и призив за отговорностите на човечеството в тази крайна епоха преди приемането на Второто пришествие. В последното трето писмо става ясно и кой е новият Месия.

Подобни явявания на Дева Мария са признати от Ватикана като Чудесата от Фатима. След този случай на мястото многократно се наблюдава това явление. То обаче контактува само с трите деца.

Бог

Всяко едно от получените писма е трябвало да се отвори в конкретна година. Първите две са с цел да докажат достоверността и значимостта си, а третото - за да разкрие кой всъщност е Господарят на Второто пришествие.

При отварянето на първите две писма става ясно, че Дева Мария е разкрила на пастирчетата пророчества за ключови събития на ХХ век. Сред тях са краят на Първата световна война, началото на Втората световна, възникването и падането на комунизма. Те били описани с невероятна точност. През 1991 г. трябвало да се отвори и третото писмо.

Ватикан

Когато Католическата църква отваря последното писмо през посочената за това дата, тя внезапно млъква и не споделя неговото съдържание със света. Легендата гласи, че неразкритото писмо разбулва тайната около личността на Второто пришествие.

След близо 10 години мълчание Католическата църква излиза пред обществеността с едно непълно и блудкаво писмо, само и само да запуши устата на общественото негодуване. Кардинали от Ватикана обаче разкриват, че това не е истинското писмо.

Какво знае Ватиканът по въпроса за Второто пришествие и защо не го разкрива можем да си обясним само с факта, че за папата и кардиналите едва ли ще е лесно да приемат Месията, а още по-малко известят пред света. Мистерията около третото писмо остава неразгадана.

Виж повече

Рейтинг

5 13
4 8
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
26.09.2019 19:57
Бог гледа сърцата на хората, а не дали пишат правилно или не. Не гледа кой какво работи, а какъв е по сърце. Тъй, че спрете с критиките към правописа.
0
0
Сирма
Сирма
04.11.2015 21:32
Месията е миротворец. Ще се бори за Световен мир и обединяване на религиите. Бог, а Бог създал човека. Един е той за всички и всички за него с вярата си. Разделението на религиите, различните раси, култури са нашето изпитание. Изпитанието на човешкият род. Когато Бог във всеки един човек се пробуди, когато се изпълни с любов към Бог, към самият себе си , към човека, когато човещината пребъде тогава ще дойде мирът. Ако не дойде доброволно с духовното израстване на човечеството, ще дойде доброзорлен. Най-вероятно ще дойдат катаклизми, земетресения, бедствия и т.н. Ще дойде второто пришествие. След всичко това ще останат малко, блажени са вярващите, към които Бог ще прояви милосърдие. На общоприетите религии, които си изкарват хляба с това, не им харесва. Затова и Ватикана мълчи.
3
2
Анонимус
Анонимус
26.04.2015 13:54
Единственото, което не разбирам е защо Ватиканът се е обявил за главата на християнската вяра при положение, че католицизмът възниква много по-късно от православното християнство? И единственото християнство би трябвало да е само православното. Трябва да се изземат всички тайни, които църквата крие и да бъдат разказани на хората. Бог, ако разкрива нещо, то е да го знаят хората, а не църквата да решава кой да знае и кой не.
21
1
Сирма
Сирма
04.11.2015 21:46
Рим е бил империя. Появил се Исус и Християнството. Много ясно, че ще си направят своя вяра. Та те са богати. Не има се слуша беден народ.Отца, сина и светият дух са нашите ум, душа, сърце. Когато човек е в хармония със себе си, тази хармония и спокойствие се отразява в заобикалящият го свят. Светата троица. Богът -човек.
7
2
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
26.07.2014 20:11
Добре е да се изпитват и потвърждават всякакви пророчества,защото ако е от Бог то е неотменно, ако е от други предсказвателни духове, то може да се измени с молитва. Ще ви кажа откровение, което получих, както четях статията.Третото писмо описва всичко, което е имало в първите две и ако им повярваме, и се сбъднат ще дойде края.
Благодаря ви.
2
3
Българка
Българка
22.06.2014 09:22
Не мога да разбера къде е истината,защото когато бях преди месец на екскурзия до градчето Фатима-Португалия,екскурзовода,който живее 15 години в Португалия и беше изключително подготвен с историята на държавата ни разказа за третото пророчество.То е свързано с покушението на Йоан-Павел.Даже куршумът,който е бил изваден от тялото му е поставен на специално определено място в короната на светата Дева от Фатима.Няма обяснение кой и защо е оставил място за този куршум и се смята,че е по внушение Свише.Трябвало е да се случи покушението и Йоан-Павел е знаел,че трябва да дари куршумът.
9
3
alireza
alireza
22.11.2013 01:03
Истина говориш така на никой не се доверявайте..Аз съм просто никой но сърцето ми е Бог душата ми е Бог.На15 години Бог ме дигна в небесата после ме върна.И Ийсус азвидях с бял гълаб прекрасен наш цар.Аз не лъжа щото обичам Бога много не лъба говоря само истина.
8
5
Анонимус
Анонимус
26.04.2015 13:49
А колко неграмотно пишеш ...
5
3
галина
галина
21.11.2013 14:35
хубаво написано от алиреза,но не пише от каде има тази информация.Много неща се изписаха за България,много пророци се явиха,но никои незнае каква е истината.В Библията пише ,че ще се явят много лъжепророци,но да не вярваме на тях ,а на БОГА,които ни предупреждава за настъпващите промени и никога да не огасваме кандилото на надеждата и вярата в Бог.
20
2
alireza
alireza
20.11.2013 22:44
Месия има самоче ще бъде от полетическата класа.Третото пророчество е част от България.Орфей беше ученик на Моисей и донесе светото писание напесаго на езика тракийски.ЕхнАтон беше последовател на Моисей ЕхнАтон принесе в жертва двамата си сина.Сменкхара и ТутанкАнтон. като счупи десният крак на ТуТ и левия на Сменкхара.Третото пророчество в него с сигурност пише за Апофис който ще падне 2030г.в денят на св.Анастасий.57 държави ще погинат.в България водата ще стигне височина до 800 м. надморско равнище.И в България се роди ТутанкАнтон който заедно стоеше с цар Давид пред Бог.и двамата имаха войски.Тогава Бог каза на ТуТ да върви и ТуТ тръгна и се роди.А Давид получи заповед от Бог да пази момчето и Давид остана той не премина.Затова Давид е превъплатен а не прероден.Когато ТуТ покаже свитаците на Орфей ще каже всичко което Бог му каза да предаде.И аз съм алиреза който Бог направиме пророк.
0
15
Космически разум
Космически разум
27.02.2014 10:49
Пророка трябва малко да поучи, защото на Бог не му трябва необразовани пророци....
16
0