На какво се дължи гениалността на Айнщайн

Айнщайн

Алберт Айнщайн е известен немски физик–теоретик, философ и писател от еврейски произход. Работил през голяма част от живота си в Швейцария и САЩ, той е смятан за един от най-влиятелните и известни учени и интелектуалци за всички времена.

Неговото лице е едно от най-разпознаваемите във всички части на земното кълбо, а често е определян и като бащата на съвременната физика.

Това, което винаги е смайвало света, е гениалността на Айнщайн. Наскоро обаче проведено изследване установи на какво се дължи тя. Това са необичайно добрите връзки между лявото и дясното полукълбо на мозъка му.

Основните си трудове Айнщайн публикува на 26-годишна възраст. Те допринасят значително за съвременната физика и променят коренно представата за космоса, времето, масата и енергията. За тази именно интелигентност вероятно са допринесли връзките в мозъка му.

Алберт Айнщайн

Проведеното изследване е под ръководството на Вейвей Мън от катедрата по физика в Източнокитайския университет. Той разработва нов метод за изследване на мозъка, разкриващ в детайли голям сноп влакна, свързващи двете полукълба на мозъка на Айнщайн.

Чрез него той успява да измери къде нервите преминават от едната страна в другата, както и тяхната дебелина. По този начин се показва колко свързани са двете полукълба в конкретни райони. Това от своя страна улеснява различни функции в зависимост от това къде преминават влакната.

В проучването са включени 15 възрастни мъже и на 52-а млади мъже, като са изследвани техните мозъчни влакна. Резултатът показва, че Айнщайн е имал много по-развити връзки между някои части на мозъчните полукълба в сравнение както с младата, така и с възрастната контролна група.

Подобен "вътрешен поглед" към мозъка на Айнщайн в нещо, което предишните изследвания не са постигали. Мън работи със снимките с висока резолюция, публикувани от други учени през 2012 г. на вътрешните повърхности на двете полукълба на мозъка на Айнщайн.

До момента не е регистриран друг случай на толкова добре развити мозъчни влакна, като тези в мозъка на Айнщайн.

Рейтинг

4.1
Общо 9 гласували
5 4
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Кирил Марков
Кирил Марков
06.02.2016 19:13
Некомпетентният Айнщайн не е знаел дори, че скоростта на светлината не е била никога константа, ами е вярвал на погрешните начални резултати на Майкелсон и Морли. Последните се отказват от тях 25 години по-късно и измерват максимална разлика от 3 км/сек на височина морско равнище за скоростта на светлината по посока на движението на земята. Айнщайн не е знаел дори, че при високи стойности на фотонните потоци попадащи върху ФЕУ,
законът за съхранение на енергията се нарушава, защото
тъпото му уравнение свързващо квантовомеханичната енергия на фотоните и енергията на електроните престава да бъде експериментално валидно. Този височайш издигнат Гъз не си е представял дори какво е това Ефир и как от него силно неравновесни системи могат да черпят енергия в изобилие. Примери за това: Генератори на Андреа Росси с КПД = 700%, Браунови /Илия Вълков/ ОНН генератори, потвърден студен ядрен синтез на Понс и Флайшман и много други съвременни устройства - само в американско патентно ведомство те са около 50 на брой. В заключение гъзът си остава гъз за цял живот, като вярващите му гъзове не правят изключение.
1
0
sibel
sibel
27.01.2014 19:23
хехее не е най великия ами Исак Нютон който е открил гравитацията като седнал под една ябълка и му падала ябълков плод на главата тогава той възкликнал>Ахаа това е гравитацията земно притегляне открих я!!..
3
3
Мехрибан Ардалиева
Мехрибан Ардалиева
15.11.2013 09:52
той е най-великият Гений на човечеството
3
1