История на забранените изобретения

забранени изобретения

В днешно време науката и технологията са се развили достатъчно, за да улеснят живота на хората. Но все още има накъде да се развиваме и има още да се учим на това как да използваме по-оптимално ресурсите на природата.

Но дали това, което трябва да се изобрети, не е вече открито?

Има ли забранени изобретения и кой има интерес те да не бъдат въведени в употреба?

Човешкото въображение рядко се съобразява с думата граници. Доказателство за това са многобройните изобретения, някои от тях останали умишлено скрити от широката публика и не са влезли в употреба.

Миналото

Има няколко причини за изчезването на някои забранени изобретения:

1. Изобретението е перфектно и е веднага закупено от някоя корпорация. Забранява се разпространението му, за да може дивидентите да останат само за корпорацията.

2. Когато изобретението застрашава бизнеса на големите компании, също се забранява.

3. Ако обществото не е узряло за изобретението, то се скрива, защото хората няма да проумеят практическото му приложение.

През 1968 г. основателят на църквата на сциентолозите Роналд Хабърт създава специален електромер, с които можело да се изчисли дали доматите изпитват болка. Това изобретение не навлязло в употреба.

Тесла

В началото на XX в. австрийският учен Виктор Шаубергер измисля устройство за произвеждане на неизчерпаема енергия. Според теориите на конспирацията след Втората световна война Шаубергер бил задържан от американски агенти, които унищожили целият му труд и уникалното изобретение.

За сръбско-американския изобретател Никола Тесла се твърди, че покрай другите си изобретения случайно създал машина за произвеждане на земетресения.

В легендите за забранени изобретения се открива и тази за изобретението на католическия отец Марсело Ернети. За него се твърди, че през 60-те г. на миналия век е създал хроновизьор – устройство, с което може да се наблюдават събития от миналото.

На смъртния си одър отецът споделил, че по време на събрание с участниците в създаването на машината единственият хроновизьор бил унищожен.

Вярва се, че загубените изобретения могат да се преоткрият. Но за сега механизмите им на действие и съставът на технологията им остават загадка.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 6
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Румпелщилскин
Румпелщилскин
19.06.2014 14:44
Драги единствената грешка тук е че обществото е тъпо и другото е че може да не са наистина унищожени а да са скрити както казах заради обществото а ако наистина са унищожени е значи ..........
2
1
Фен на Н.Т.
Фен на Н.Т.
24.03.2014 20:42
"машина за произвеждане на земетресения" ако говорите за ХАРП тя няма общо с Великия учен Тесла. Той е работел единствено в полза на човечеството без лоши намерения и е направил машина която извлича енергия от атмосферата, докато ХАРП си е военна разработка на основата на Тесла. :)
3
1
Monny Monsterr
Monny Monsterr
27.01.2014 20:36
Много интересни и полезни изобретения. Според мен не трябва да се крият, защото тези изобретения могат да бъдат единствено в полза на обществото.
3
0