sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Мистичната статуетка на Буда

Мистичната статуетка на Буда

Буда

В навечерието на Втората световна война немската пропагандна машина е в трескаво търсене на нещо, което ще обедини германците в предстоящата им битка срещу останалите „низши“ раси на стария континент. Тогава немския геополитик-окултист Карл Хаусхофер попада на трудовете на един френски езотерик – Рене Хенон.

Хенон разказва за митичната могъща цивилизация на Атлантидите, които в следствие на катастрофален приросен катаклизъм са били принудени да напуснат родния си остров. В търсене на убежище те са стигнали до Тибет и там, в свещените дълбини на Непал са основали митичната Шамбала и Агарта.

Преданията разказват, че потомците на Шамабла са свирепи магове-войни, които са били в състояние да влияят върху човешките дела и да управляват стихиите. Те са родоначалници на нова – „нордическа“ (или арийска) раса, която е призвана да властва над останалите.

Тези окултни схващания отговаряли точно на нуждите на нацистите от нова религия, която да обедини масите преди предстоящия конфликт. В търсене на митичната Шамбала се сформират и изпращат няколко научни експедиции, начело на които е офицера от SS Ернст Шефер.

Хитлер

При едно от поредните си гостувания в Тибет Шефер се връща с множество подаръци за фюрера – сред тях и статуя на Буда с пречупен кръст на гърдите. Статуетката е едва 24 – сантиметрова и се отличава с изключително прецизна изработка. Освен това тежи и внушителните 10 кг.

Нацистите са на върха на щастието – статуята на Буда (Ваисравана) е не просто шедьовър на изкуството, но и носи на гърдите си свастика. Обяснението на този феномен е съвсем просто – просто пречупения кръст е древен тибетски символ, който е с особено значение за културата на непалските народи, защото символизира щастие.

След разгрома на нацистите и разграбването на това, което те повече от пет години са разграбвали от всички, статуетката на Буда потъва вдън земя. Седемдесет години по-късно „железният човек“, както е известна статуята се появява на търг на произведения на изкуството срещу скромните 20 000 долара.

Метеорит

Цената на тази реликва от времето на Втората световна война надхвърля многократно мизерните 20 000 долара, за която е откупена. И причина за това не е интересната ѝ история или наистина майсторската изработка.

След придобиването на въпросната статуя на Буда, екип от немски учени, ръководен от Елмар Бухнер, направил стандартен тест на вида на материала, от който е изработена.

Резултатите показали, че „железния човек“ е направен от сплав от никел и желязо в съотношение, което не се среща на нашата планета. По думите на д-р Бухнер – статуята на Буда с пречупен кръст е първото в света произведение на изкуството изработено от... метеорит.

Според експертите Ваисравана е изработена от останки от метеорита Чинга (Атаксит), който преди повече от 15 000 години се взривил в земната атмосфера. Останките от космическото тяло са се посипали на територията на Сибир и Монголия. А от една от тях е изработена любимата статуетка на Хитлер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 8
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Михаил
Михаил
09.07.2013 01:24
Тогава, каква е истинската цена на тази статуетка?
0
0