Българските масони и АЕЦ Белене

Българските масони и АЕЦ Белене

След падането на комунистическия режим в България през 1989 година са наблюдава бурно развитие на масонството на територията на страната ни. Мнозина от влиятелните бизнесмени, политици и дори културни дейци у нас са явни или скрити членове на организацията на свободните зидари.

Други членуват в различни парамасонски организации като Ротари клуб и Лайънс клуб, които зад маската на благотворителна деяност, всъщнос развиват идеите на масоните за Нов Световен Ред.

Но както в стария анекдот „Каквато ни е държавата – такъв ни е и Batman-ът“, едно писмо от Комисията по признанията на масоните от Северна Америка попари мечтите на българските свободни зидари за власт и нов ред, пък дори и в скромните рамки на държавата ни.

По-рано тази година – на 19 февруари 2013 г Комисията по признаване на масоните от Северна Америка изпрати официално писмо, в което уведомява двете български Велики ложи (които, о, изненада, са във вражда), че прекратява отношенията тях, докато те не изяснят отношенията помежду си.

Каква е историята

Българските масони и АЕЦ Белене

На територията на България са известни две Велики ложи, които се борят за надмощие, признание и влияние в икономиката и политиката на страната ни. Първата е Обединената Велика Ложа на България (ОВЛБ), а втората – Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари в България (ВЛССПЗБ).

Както може да се предположи различията в икономическите интереси на различните български масони води да разпадането на единната българска ложа и оттам и до неполучаването на легитимност и признание от международните обединения на Ложите на свободните зидари. Ябълката на раздора, меко казано, е АЕЦ Белене.

Каквато и да е съдбата на втората българска атомна електроцентрала в едно не бива да се съмнявате – тя ще е решена от масони или по-точно от масоните-победители в битката за надмощие в стратегическия икономически отрасъл Енергетика.

От изтекла по-рано в медиите кореспонденция на отцепническата ложа на Старите Свободни и Приети Зидари в България става ясно, че битката за Белене е започнала още по време на управление на предишното правителство.

Българските масони и АЕЦ Белене

Автентичен документ доказва, че софийската ложа „Сговор“ официално иска от братството разрешение да отвори в Белене ново „огнище“, което да се погрижи за интересите на зидарите.

Искането на софийските масони не е удовлетворено. Както обяснява Великият майстор Володя Лозанов: „В българското масонство за енергетиката отговаря точно определен брат“. Естествено, повечето от хората веднага биха заподозрели бившия министър на енергетиката – Делян Добрев, който е масон. И ще сгрешат.

Добрев действително е част от братството на свободните зидари, но твърде младата му възраст го възпира от заемането на висок пост в йерархията на масоните. В правителствено на Бойко Борисов може и да е бил министър, но в ложата на зидарите Добрев е обикновен „чирак“.

Братът, който отговаря за този стратегически за бъдещето на страната ни отрасъл на икономиката, е политическа фигура, с инициали Р. Овч.

Българското обществено пространство гъмжи от масони, псевдо и пара-масони, срещат се и други „екзотични птици“ като тамплиери, илюминати, ротарианци и всякакви – анци. Общото между всички тях е, че са бивши служители на Най-Великата Ложа в съвременната българска история – ложата на Държавна сигурност.

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 4
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Виракоча
Виракоча
27.02.2015 22:38
В момента еволюирам, ама като придобия силите си от едно време, обещавам ви грандиозен спектакъл. Ще хвърчат масонски лайна от София до Америка и обратно...
2
2
RAC
RAC
18.05.2014 12:13
Не съм съгласен, че Ротарианците и Лайнъсите са парамасонски организации... Всеки може да посети техни срещи и да се увери. Ако
0
7
В.И. Л.
В.И. Л.
22.10.2013 11:33
Само невидим човек може да свърши добра и качествена работа срещу несправедливостта по света.... Хайде..помечтайте си ... а разни "Батмановци" ...са "слаба ракия"...
6
0
Мишо
Мишо
02.07.2013 10:01
Така е било от сътворението на света!Винаги е имало и ще има тайни общества, които ще се борят за надмощие в управлението и властта.Те са притежатели на тайните и новите технологии,те определят световният ред.Нашите са дребни, но много вредни за Родината подлеци, но ще си намерят майстора!
16
2
:)
:)
19.06.2013 10:25
Символа на първата снимка- триъгълник с око в него е символ на Илюминатите- общество, за което се смята, че е изчезнало, но всъщност то управлява света..масоните отдавна са минало..
4
4