Хироманти е имало още в Древен Египет

Хиромантия

Хиромантията – науката за гледане на ръка по линиите на съдбата, е съществувала още в Древен Египет. Сред древните египтяни е имало жреци, които са предсказвали бъдещето на фараона и на висшите му служители според това какви са линиите върху дланите им.

Освен древните египтяни, хироманти са били също така халдейците и шумерите. За хиромантията в древен Египет няма останали много писмени факти, първите писмени доказателства за това изкуство са в индийската литература от ведическия период, което е 2000 години преди новата ера.

Въпреки това се знае, че изкуството за гледане на ръка идва от Египет. В древен Египет освен обичайните култови храмове са съществували и Домове на живота – там се е провеждала научна и учебна дейност.

Древен Египет

В тези домове младите жреци са се научавали на изкуството да определят съдбата на човека, като разгледат линиите на дланта му. Според египетските гадатели линиите на дланта са били начертан път, който човек трябвало да следва, защото такава е съдбата му.

Аристотел също е писал за хиромантията. Според него, както и според древните египтяни и древните индийци, линиите на човешката длан не са начертани без причина. Той е посветил много време на разгадаване на египетски манускрипти за хиромантията.

Питагор, който написал трактат за хиромантията, описвал линиите на ръката, които според него са били начертани от сила на небето.

Хироманти

Те произлизат от собствената човешка индивидуалност и от божественото влияние, което е начертало човешката съдба върху дланта.

Хиромантията е била предмет, който се е преподавал в немски университети, а в Англия хиромантите са били обявявани за вещери и обесвани или изгаряни. Въпреки това след време и в Англия хиромантията става модерна. Дори кралицата на Британия – Виктория – се е съветвала с хиромант за съдбата си.

Върху ръцете има хиляди нервни окончания, които се намират в пряка връзка с мозъка. Заради това по нервите има постоянно двупосочно движение на импулси.

Благодарение на това част от линиите върху ръцете ви могат да се сменят с течение на времето, тъй като отразяват вашата личност.

Те са огледало на вашето емоционално и физическо състояние. Но това се отнася само за някои линии, които се променят благодарение на вашите промени, които се отразяват на съдбата ви.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати