Бермудският триъгълник - мистериозни изчезвания и факти

Бермудският триъгълник - мистериозни изчезвания и факти

Някои твърдят, че той се е появил в резултат на извънземни сили, тъй като много хора твърдят, че областта определено е обитавана от духове. Мистериозните изчезвания са причинили доста страхове. Бермудският триъгълник е причина за толкова много мистериозни изчезвания, поради което остава неясен регион за хората навсякъде по света.

Мястото на Бермудски триъгълник

Известен още като Дяволският Триъгълник, той се намира в близост до Северозападния Атлантически океан. Бермудският триъгълник обхваща приблизително около 500 000 квадратни мили от Атлантическия океан. Върховете на триъгълника са в околните райони на Флорида, Сан Хуан, Маями и Пуерто Рико. Стотици останки от кораби са забелязани в тази област. Няма точна карта на Бермудския триъгълник, и повечето от загадъчните обстоятелства, които обграждат това място, все още предстои да бъдат обяснени. През 1964 г. едно списание първо е именувало тази област като Бермудския триъгълник и днес тази област все още продължава да бъде център на внимание за учени по целия свят.

Мистерията и изчезванията в Бермудския триъгълник

В последните няколко години са наблюдавани много инциденти в тази област. Това е довело до множество измислени истории от хора, които не могат да предложат никакво научно обяснение. Първото изчезване е било през 1945 година. Това е бил трагичен инцидент, при който са изчезнали мистериозно петима души от флота над Атлантическия океан. Причината по онова време е била оповестена като "грешка" на пилота. Но полетът се е осъществил през спокоен ден с най-опитният пилот - лейтенант Чарлз Керъл Тейлър. Говори се, че членовете на семейството на пилота са протестирали срещу причините и най-вероятно са убедили флота да промени причината на "по неизвестни причини".

Бермудският триъгълник - мистериозни изчезвания и факти

Местоположението на Бермудския Триъгълник не за първи път влиза в мистериозните хроники. През 1872 г. се е случил инцидент, за който се е разбрало, когато се е появил корабът Мария Селесте без екипажа си на борда. Корабът е намерен изоставен, като инцидента е неизменно свързан с Бермудския триъгълник, въпреки че корабът е намерен в открито море край бреговете на Португалия.

Това по-късно е последвано от няколко доклада на хора, които са видели странни, въртящи се светлини. Тези странни светлини понякога са придружени от звуци. Понякога пък е имало и гъста мъгла в тази област. Саргасово море, което е разположено в средата на Атлантическия океан, е споменато в дневника на Христофор Колумб. Изглежда че неговият екип е първият, който има впечатления от тази област. Те са наблюдавали странни явления (танцуващи светлини на хоризонта) и самият Колумб е забелязал, че неговият компас не работи по обичайния начин, а сочи съвсем различна посока от правилната.

Слухове, свързани с Бермудския триъгълник

В средата на 60-те години на миналия век са се появили слуховете, че извънземни същества стоят зад изчезването на самолети и кораби. Хората дори говорели за появата на НЛО в близост до този район. Някои хора дори стигнали до там да твърдят, че това място е обитавано от духове. Въображението на хората взело нови висоти с появата на времевата теория. Тя предполага, че корабите и самолетите са влезли в различна часова зона, след като са достигнали Бермудския триъгълник. Съгласно теорията, има голяма вероятност екипажа и хората все още да са живи там някъде. Някои смятат, че в този регион се е намирал изгубеният град на Атлантида.

Бермудският триъгълник - мистериозни изчезвания и факти

Възможни теории за мистерията на Бермудския триъгълник

Учените посочват околната среда като основна причина за изчезванията в Бермудския триъгълник. Посочват още, че причините са или хора, или природни причини. Учените от университета Кардиф са открили, че съществува голямо наличие на газа метан в тази област на океана. Има различни причини за това събитие. Метан газ се формира в резултат на разложените тела на морските създания. Ако има периодични изригвания на метан, то тогава океанът не би бил в състояние да осигури необходимата гъвкавост по отношение на корабите, плаващи във водите. Тези изригвания могат да потопят корабите без да бъдат предупредени за това. По време на такива изригвания дори самолет ще бъде изправен пред опасност, тъй като веднага може да се запали. Метанът също така води до губене на мощност в двигателите след като бъде освободен в атмосферата.

Въпреки многото теории и предположения, все още е широко разпространена вярата в свръхестествените теории. Бермудският триъгълник и до сега си остава загадка за мнозина.

Виж повече

Рейтинг

5 10
4 5
3 4
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Изпрати
Анита
Анита
01.05.2014 16:20
Според мен може да има портал към друго измерение следствие на разположението на триъгълника всичко е възможно не е само въображение........
2
0
ана
ана
05.09.2013 15:26
мими сагласна съм с теб че бермутския тригалник е път към друго измерение. аз се ссъмнявам че е градът на ада сигорно там има всякакви свръх естествени същества.
1
2
Свилен
Свилен
18.02.2012 14:13
Има много историики, ама таз е най вероятна.А колкото до корабите без екипаж, са се уплашили от някакво явление и са скочили сами- я големи вълни, я буря, може да има пирати.А и толкова хора си минават по наше време от там,така че тея "явления" се случват бая рядко.Да мине некое камикадзе от там и после да разказва. :D
4
0
жоро
жоро
30.10.2011 19:16
Щом всички умират като са ходели там, кой разказва историите ?
4
1
mitkoboi
mitkoboi
29.10.2011 04:14
Ако някой иска да узнае какво има там, да ме изпрати на експедиция и като се върна ще разправям. На мен не ми е писано да почина от неестествена смърт, т.ч. може да се разчита, че ще оживея, иначе ще си гадаем още дълго.
0
3
anichka
anichka
26.08.2011 00:27
Изобщо не съм съгласна с Габи, извинявай много. Но до колкото съм чела кораб, който попадне в Бермудския триъгълник си остава цял и непокътнат, единствено липсват хората на борда му, дори и капитанският дневник е там. Тази загадка е много интересна и е голяма мистерия. А да и доколкото съм чела точно на противоположното място (от другата страна на Земята) се намира Дяволския триъгълник, който е взел не по малко жертви от Бермудския. Статията на истина е много добра! Браво!
1
1
alert
alert
22.08.2011 18:43
Добре, метан да е, но как ще се обяснят многото случаи, в които корабите се връщат без екипаж (който никога и не се появява вече) потопените самолети, които дори ги няма на дъното. Има си нещо, което предполагам вече са разкрили, но надали ще го оповестят за простосмъртните както ни наричат. Кой знае какво влияние има там, което дори и не можем да си представим.
1
1
Котенце
Котенце
14.08.2011 23:27
И аз съм на мнението на malwii. Разберем ли, че има някакви същества там съм сигурна, че всички ще почнат да ги изледват в лабораториите им, сякаш сме най-висшето нещо във Вселената. Позволяваме си да си играем с всичко видяно и искаме да разберем всичко, но с това вместо да си помогнем, със сигурност ще си навредим.
0
2