Нострадамус - пророчества и предсказания

Нострадамус - пророчества и предсказания

Нострадамус, или Мишел Дьо Ностредам, е френски астролог. Той е живял между 1503 и 1566. Нострадамус е останал в историята на човешката цивилизация поради интереса, който той е предизвикал с редицата си пророчества, които остават дискутирани и днес. Другата причина за нашата любов към тези мистични предсказания от шестнадесети век е фактът, че неговите психически предсказания са интересни за четене и не са спирали да се разпространяват откакто са написани!

Нострадамус е бил католик, въпреки че не се е родил като такъв. Неговото семейство се превръща в католическо от изповядващо юдаизма когато Нострадамус е бил само 9 годишен. Той открито заявява в работите си, че одобрява церемониите на римската църква. Дядо му го научил на много езици, включително латински, гръцки и иврит. Нострадамус е бил въведен в света на математиката и астрологията в ранна възраст. Той продължил обучението си и получил медицинска степен през 1529, като след това станал лекар на Шарл IX. Смята се, че Нострадамус е развил изключителни лечебни способности.

Нострадамус е направил много точни прогнози по време на неговия живот. Вярва се, че той е успял да достигне състояние на медитация в края на 40-те си години. Това е по времето, когато се предполага, че той е имал видения за бъдещето и е почнал да ги документира. Той оформил документа като четиристишие на латиница, на френски и гръцки език. Нарекъл го "Векове" и го публикувал през 1558. Той прогнозирал и двете световни войни и 18 от четиристишията, които той написал като предсказания, се отнасят за Трета световна война. Нострадамус е написал общо 950 четиристишия.

Пророчествата и предсказанията на Нострадамус

Папа Сикстус V: Документът с предсказанията на Нострадамус са били забранени от римската католическа църква през 1781. Въпреки това една случка, свързана с църквата, винаги се споменава, когато се преценява способността на френския мистик да предскаже точно събитията. През 1553 се смята, че Нострадамус идвал насреща на група от францискански монаси. Той изведнъж паднал на коленете си и сграбчил дрехата на един от монасите. Монахът е Фелис Перети. Причината, която той изтъкнал за това свое поведение е, че той е трябвало да се подчини на "Негово Светейшество". След близо деветнадесет години след смъртта на Нострадамус, Фелис Перети станал Папа Сикстус V.

Убийството на Кенеди: Някои хора смятат, че Нострадамус точно е прогнозирал убийството на Джон и Робърт Кенеди. Предсказанията са направени 400 години преди случката. Смята се, че те се отнасят конкретно за убийството на Джон Ф. Кенеди в Далас, Тексас на 22 ноември 1963 и брат му Робърт Ф. Кенеди, на 5 юни 1968 г., докато празнувал победата си на президентските избори.

Нострадамус - пророчества и предсказания

Важно е да се отбележи, че при четене на четиристишията не се назовава конкретно името "Кенеди" и че предсказанието или пророчеството може да се отнася за обширна времева граница. Експертите водят дебат за това дали убийствата са измислени или фактически. Убийството на Робърт Кенеди е трябвало да стане "през нощно време", докато в действителност той е бил застрелян рано сутринта.

Трета Световна война: едно от най-популярните предсказания на Нострадамус е за Трета Световна война. Въпреки че датата е била дискутирана векове наред, самото споменаване е довело до обрат при много вероизповедания. Някои експерти са разтълкували, че датата на започване на такава война ще бъде през 1999 година. Те се посочили конфликта на Балканите по това време. Някои други пък привлякоха вниманието към 11 септември 2001, когато бе извършена терористична атака срещу Световния търговски център в Ню Йорк. Очевидно е, че те също са сгрешили.

Според четиристишията, отнасящи се за войната, Нострадамус прогнозира, че славяните ще съберат армия, което предполага партизанска война. Неговите предположения сочат към Гърция, Италия и Средиземно море. Той също така свързва войната с обединение между "орела" или Съединените щати и "петела", представляващ Франция. Четиристишието намеква за съюз между Англия, Полша и Чехословакия. Той прогнозира, че съюзниците ще спечелят и че мирът ще надделее за дълго време след това. Само времето ще бъде в състояние да докаже дали конфликтът в Косово или атаките над Световния търговски център могат да запалят искрата на Трета Световна война. Според различните експерти, Нострадамус е предрекъл, че тази година ще бъде 3786 или 3797.

Предсказанията и пророчествата на Мишел Дьо Ностредам може да бъдат оспорвани, но интригата за човек, който твърди, че има достъп до божествеността, продължава.

Виж повече

Рейтинг

5 13
4 11
3 7
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (27)

Изпрати
world pease
world pease
09.05.2011 16:37
Много мислители станахте. Мисля, че трябва да смените четивото за преди лягане. Войни винаги е имало и ще има, но Трета световна :D и да вярвате в тези глупости на фалшиви пророци е смешно. Вярвайте в нещо по - стойностно, в нас, в човечеството.
0
0
IVANA
IVANA
21.04.2011 17:18
Да, прав е бил Нострадамус.
0
0
вики
вики
19.04.2011 21:39
По предсказания и на други пророци, ясновидци и предсказатели предсказанията на Нострадамус са точни и че третата световна вече е факт. Тепърва предстои да видим какво е да се живее като във военни условия, но едно изречение на Ванга ме тревожи. България ке се оправи кога дойдат танковете. Дано сме по-разумни и не допуснем по този нелеп начин да се оправи самосъзнанието на човечеството.
0
0
Anubys
Anubys
29.03.2011 10:09
Третата световна война се води от мисюлманите. Толкова ли сте се затворли в черупката и не виждате какво става ?
Скоро много скоро ще дойде Антихриста, както е казал Ностарадамус и тогава ще станат кървави реки.
1
0
ирена
ирена
21.03.2011 19:18
Надявам се това да не се случи, защото никак не добре, пък и победените ще сме ние, невинните хора.
0
0
да
да
21.03.2011 16:53
Моят не се появи.
0
0
да
да
21.03.2011 16:43
Аз никъде не видях четиристишията и не мога да се сьглася с никои, че третата световна воина е почнала през 1999. Аз до колкото знам, третата световна война продалжава 27 години ? Вие преценете кога е почнала и къде, след като 2012 ще е на ядрената, тоест краят на новото начало на земята.
0
0
Lili
Lili
17.03.2011 14:43
Брех, брех като гледам коментарите доста Нострадамовци има сред нас.
0
0