Гадаене с картите на Мадам Ленорман
sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Гадаене с картите на Мадам Ленорман

Гадаене с картите на Мадам Ленорман

Мадам Ленорман

Мари Ан Аделаид Ленорман е ясновидка от 18- ти и 19-ти век. Годината и на раждане не е известна (1768 или 1772), но в повечето източници датата 21 май 1772 г. преобладава.

Тя е една от малкото, чиито пророчества са записани в учебниците по история.

Родена е в Аленкон, Франция и умира в Париж на 71-годишна възраст на 25 юни 1843 г. Учи се да гледа на карти като много млада. Самата тя твърдяла, че първото си тесте карти е получила на 14-тата си годишнина и цигани са я научили да гледа.

Няколко години след смъртта на Мадам Ленорман нейният комплект от карти е публикуван от Гримо. Той представлява тесте от 36 карти, с които лесно може да се гадае.

Най-известното предсказание е направила на Жозефин дьо Боарне. Предсказала и че ще стане императрица на Франция. Малко по- късно тя става съпруга на Наполеон. Последвалото предсказание на Мадам Ленорман, за намерението на Наполеон да се разведе с Жозефин обаче и навлича гнева му.

Императорът нарежда да я изпратят в затвора. Там тя пише мемоарите си и други книги, в които описва отношенията си с видни парижани. След известно време я пускат.

Картите на мадам Ленорман

Популярните карти на Мадам Ленорман са 36 на брой. С тях лесно може да се гадае, тъй като имат изображение, което съвпада с името на всяка карта. Най-важното е да се обръща внимание на името на картата, респективно на изображението, а не да се гледат само изброените значения. Когато видите картата е важно всичко, което ви дойде наум - може да има гадателско значение, като най-важна е интуицията.

Предсказанията на Мадам Ленорман били главно за работа, любов, познанствата с чужди хора, здравословното състояние, физическата и психическата устойчивост на човека. При нея идвали хиляди хора. Много години след нейната смърт продължавали да прииждат хора от всички краища на света.

Освен невероятна гадателка, Мадам Ленорман е била много красива и привлекателна жена. Въпреки това е живяла и е умряла девствена, без да позволи на нито един човек да спечели сърцето й.

Много ясновидци са използвали и използват методите на Мадам Ленорман по света. Те са се превърнали в наука. Личните карти на гадателката се пазят и са с уникална антикварна стойност, а възрастта им е на над 160 години.

Няма подобен феномен, както и ясни сведения дали са изработени лично от Мадам Ленорман или от неин близък. Не е и ясно от какъв материал са изработени, но невероятното е, че въпреки годините и многото собственици през които са преминали, те остават в отлично състояние.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 20
4 30
3 10
2 10
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
оля
оля
26.02.2014 00:40
А от къде можем да си купим тези карти?
3
0
Име
Име
26.07.2014 18:04
магазин Дария-софия
0
0
Илиана
Илиана
20.11.2013 05:16
И аз ги имам но не знам как да ги ползвам :)
1
2
Кристияна
Кристияна
27.03.2013 12:20
Гадаенето с картите на Ленорман е мистика- поне за мен.Макар и възприето като игра,за съжаление във времето
едно от предсказанията се сбъдна.Картите на Съдбата-точни и ясни.
5
0