Предсказания за България

Царевец

Един известен пророк, оставил неминуемо интригуващо послание към българите за истинската стойност на кармичния ни път, е Доростолският епископ Петър Осоговски.

В “Книга за звездите и за съдбата на народите” той описва, че на всеки народ е присъдена специална мисия в световния еволюционен цикъл. Докато за повечето страни в предсказанието се предвиждат събития, които да ги изправят пред опасността да не просъществуват исторически дълго, то за България Осоговски посочва, че тя никога няма да бъде поставена пред безвъзвратно фатално изпитание.

„И превратна бе участта на Египет, умряха двата народа-близнаци на Междуречието, изгоря Елада, погина Юдея, разсипа се Рим, само Византия и България останаха...Но този, що се вслушва в пророчески вещания, знае твърдо, че неповолни бранни дни ще разсипят и Византия навсегда, а България като Огнена птица ще се възражда из собствената си пепел, та докрай на вековете ще пребъде...”.

За достоверността на тези автентични редове от пророчествата на епископ Осоговски се прикрепят много реално случили се вече факти, които я потвърждават. Криволичещият път на България я е довеждал до времена на тъмно и безнадеждно съществуване - два пъти губи своята държавна независимост, през които периоди народът ни изживява значителна демографска криза: както заради асимилационната политика и многото погърчени или потурчени българи, но така и заради преселилите се в други краища на Европа наши прадеди.

Въпреки това днес ние съществуваме под името „българи” и България е отново независима. Често пъти много изследователи на историята на страната свързват този необясним развой на възкресение на държавността й точно с образа на птицата Феникс.

Пророчествата на епископ Осоговски само могат да ни накарат да отбележим учудено, че точно такова сравнение е било направено още през 10-ти век, а доказаните му послания показват колко неумолими и трансцедентални закони направляват съдбините на цели народи.

Ванга е другият, далеч по-познат ни, пророк, който е правил безброй предсказания, съхранявани със стойността на значими завети. Тя неколкократно е заявявала, че не е случайно родена тук и че България е земен път за особено развити еволюционно души. Приживе предрича, че у нас ще се родят и живеят много пророци, осенени с нейната дарба и че те ще изиграят важна роля в развитието на духовното познание на цялото човечество.

Паметни са нейните думи, че българите ще станат духовни водачи, защото най-умело и истински са съхранили високи морални добродетели и че не след дълго светът ще разбере важността на мисията ни като народ през целия период от създаването на нашата държавност до сега. Ванга дава и съвет как можем да претворим в реалност възложените ни задачи като българи. Тя зарича, че трябва да вярваме в един Бог и да имаме един силен обединител - владетел.

Паралелни светове

Едно от простичките й, особено силно положителни послания гласи: „Деца, в България ке стане добре... Ке се живее добре! ”. Ванга винаги е подчертавала, че страната ни ще се въздигне и ще пребъдем като единен народ. Предсказанието й се допълва от други изказвания, направени пред нейни посетители и интервюиращи. В тях те говори, че българите отново ще получим уважението на другите народи, което през смутните исторически превратности сме губели. Според нея дори държавите, които ни подпомагат и с които сме в съюзни отношения, че бъдат възнаградени свише.

Интересен момент в припокриването на предсказанията между Ванга и Доростолския епископ Петър Осоговски може да се открие при сравнителен прочит. Осоговски казва, че над всеки народ бди по една планета: „Слънцето разпери криле над Египет, Вечерницата се спря над Елада, Звездата на Посланника покри Юдея, Звездата на Бранника - Рим, а Звездата на Отшелника - Византия.”- а над българските съдбини се простира закрилата на целия Млечен път според него.

Ванга използва почти сходно описание и продължава нишката на тази мисъл със своите думи: „Всеки народ си има звезда, която го зарежда със светлинна енергия, но има и изключения. Някои народи нямат звезда, а планета. Един ден тези народи няма да могат да оцелеят. В необикновената за тях атмосфера ще се задушат. Народ, който има планета, вместо звезда, ще угасне като свещ при силен вятър. България има не само звезда, а цяло съзвездие.”.

В беседите на Петър Дънов също голямо място заемат предсказанията конкретно за живота на българите и особено благословената съдба на страната ни. Той казва: „България е единствената страна на Балканския полуостров, която има представител в Божествения свят. Това е необикновена привилегия, но и голямо задължение. Ето защо българинът трябва да бъде крайно внимателен - на първо място в отношението си с Божествения свят, след това - към народите и след това към своя собствен народ.”.

Според Дънов България се е грижила, самопожертвувайки се, за добруването на другите страни. Тя е поела една тежка държавно-житейска карма, за да съхрани, подкрепи и преведе през вековете европейските народи към кулминацията на разцвета им и всестранното им развитие. Това ще бъде правдиво овъзмездено и България ще се събуди в „нов ден”, който ще трае столетия, а благоденствието и откупеният духовно, заслужен подем ще бъдат неотменима реалност. Това недалечно бъдеще той нарича „златен век” за българите, когато Божественото провидение ще закриля страната ни.

Земя

Дънов често е споменавал, че България е „черният дроб” на света. В тези думи той влага обяснение за специалното излъчване на разположението на страната ни и насочва какви са строго отговорните задачи пред народа ни. Според него българите трябва да асимилираме с много трудности висши и сложно обясними постулатни истини и да ги предадем в по-ясен и възможно достъпен вариант на останалото човечество, за да подпомогнем духовното му еволюционно пътуване. Също така обяснява, че България е незаменим „орган” и е важна за съществуването на всички други страни, което означава, че тя ще пребъдва, въпреки нелеките изпитания, произтичащи от отредената й роля.

Станалата след смъртта си широко известна българска ясновидка Слава Севрюкова твърди, че България излиза от своята близо еднохилядолетна злощастна карма през 21-ви век. Тогава страната ни я очаква небивал подем и неограничени възможности за развитие в различни аспекти. Думата „българин” ще звучи гордо, а България ще бъде заслужено уважавана в международните отношения.

Всички тези предсказания ни помагат да разберем, че България е благословена страна, а ние като българи имаме привилегирована отговорност да следваме отправените й свише предначертания.

Виж повече

Рейтинг

5 29
4 31
3 13
2 9
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (35)

Изпрати
еми
еми
20.11.2012 08:40
Наистина ще има материално благополучие,но когато хората разберат, че първо трябва да търсят духовното и Бог е казал,"търсете първо Божието царство",за всичко останало Той ще се погрижи за нас.
8
0
аз
аз
19.11.2012 22:32
Не се връзва, защото е предсказано за бъдещето, не за настоящето.. Понеже времето не е това, което познаваме тук. Никой пророк не е успявал да каже точно кога ще се случи нещо. Но и Нострадамус и Ванга за си заслужили уважението на народите си с това, което са направили за тях. Познали са много неща, за нещо може и да е сбъркал някой от тях, но не вярвам, че това нещо е съдбата на цял народ.
3
0
Доби
Доби
19.11.2012 15:06
Това са хубави предсказания.Само че нещо не се връзват със съвременната действителност.Ке се живее добре-все нвякога ще стане.Всичко е въпрос на лично разбиране за живота.В днешния материален свят духовното извисяване е химера.Истинските духовни водачи са независими от дребния материален свят
1
0