Предсказания за България

Царевец

Един известен пророк, оставил неминуемо интригуващо послание към българите за истинската стойност на кармичния ни път, е Доростолският епископ Петър Осоговски.

В “Книга за звездите и за съдбата на народите” той описва, че на всеки народ е присъдена специална мисия в световния еволюционен цикъл. Докато за повечето страни в предсказанието се предвиждат събития, които да ги изправят пред опасността да не просъществуват исторически дълго, то за България Осоговски посочва, че тя никога няма да бъде поставена пред безвъзвратно фатално изпитание.

„И превратна бе участта на Египет, умряха двата народа-близнаци на Междуречието, изгоря Елада, погина Юдея, разсипа се Рим, само Византия и България останаха...Но този, що се вслушва в пророчески вещания, знае твърдо, че неповолни бранни дни ще разсипят и Византия навсегда, а България като Огнена птица ще се възражда из собствената си пепел, та докрай на вековете ще пребъде...”.

За достоверността на тези автентични редове от пророчествата на епископ Осоговски се прикрепят много реално случили се вече факти, които я потвърждават. Криволичещият път на България я е довеждал до времена на тъмно и безнадеждно съществуване - два пъти губи своята държавна независимост, през които периоди народът ни изживява значителна демографска криза: както заради асимилационната политика и многото погърчени или потурчени българи, но така и заради преселилите се в други краища на Европа наши прадеди.

Въпреки това днес ние съществуваме под името „българи” и България е отново независима. Често пъти много изследователи на историята на страната свързват този необясним развой на възкресение на държавността й точно с образа на птицата Феникс.

Пророчествата на епископ Осоговски само могат да ни накарат да отбележим учудено, че точно такова сравнение е било направено още през 10-ти век, а доказаните му послания показват колко неумолими и трансцедентални закони направляват съдбините на цели народи.

Ванга е другият, далеч по-познат ни, пророк, който е правил безброй предсказания, съхранявани със стойността на значими завети. Тя неколкократно е заявявала, че не е случайно родена тук и че България е земен път за особено развити еволюционно души. Приживе предрича, че у нас ще се родят и живеят много пророци, осенени с нейната дарба и че те ще изиграят важна роля в развитието на духовното познание на цялото човечество.

Паметни са нейните думи, че българите ще станат духовни водачи, защото най-умело и истински са съхранили високи морални добродетели и че не след дълго светът ще разбере важността на мисията ни като народ през целия период от създаването на нашата държавност до сега. Ванга дава и съвет как можем да претворим в реалност възложените ни задачи като българи. Тя зарича, че трябва да вярваме в един Бог и да имаме един силен обединител - владетел.

Паралелни светове

Едно от простичките й, особено силно положителни послания гласи: „Деца, в България ке стане добре... Ке се живее добре! ”. Ванга винаги е подчертавала, че страната ни ще се въздигне и ще пребъдем като единен народ. Предсказанието й се допълва от други изказвания, направени пред нейни посетители и интервюиращи. В тях те говори, че българите отново ще получим уважението на другите народи, което през смутните исторически превратности сме губели. Според нея дори държавите, които ни подпомагат и с които сме в съюзни отношения, че бъдат възнаградени свише.

Интересен момент в припокриването на предсказанията между Ванга и Доростолския епископ Петър Осоговски може да се открие при сравнителен прочит. Осоговски казва, че над всеки народ бди по една планета: „Слънцето разпери криле над Египет, Вечерницата се спря над Елада, Звездата на Посланника покри Юдея, Звездата на Бранника - Рим, а Звездата на Отшелника - Византия.”- а над българските съдбини се простира закрилата на целия Млечен път според него.

Ванга използва почти сходно описание и продължава нишката на тази мисъл със своите думи: „Всеки народ си има звезда, която го зарежда със светлинна енергия, но има и изключения. Някои народи нямат звезда, а планета. Един ден тези народи няма да могат да оцелеят. В необикновената за тях атмосфера ще се задушат. Народ, който има планета, вместо звезда, ще угасне като свещ при силен вятър. България има не само звезда, а цяло съзвездие.”.

В беседите на Петър Дънов също голямо място заемат предсказанията конкретно за живота на българите и особено благословената съдба на страната ни. Той казва: „България е единствената страна на Балканския полуостров, която има представител в Божествения свят. Това е необикновена привилегия, но и голямо задължение. Ето защо българинът трябва да бъде крайно внимателен - на първо място в отношението си с Божествения свят, след това - към народите и след това към своя собствен народ.”.

Според Дънов България се е грижила, самопожертвувайки се, за добруването на другите страни. Тя е поела една тежка държавно-житейска карма, за да съхрани, подкрепи и преведе през вековете европейските народи към кулминацията на разцвета им и всестранното им развитие. Това ще бъде правдиво овъзмездено и България ще се събуди в „нов ден”, който ще трае столетия, а благоденствието и откупеният духовно, заслужен подем ще бъдат неотменима реалност. Това недалечно бъдеще той нарича „златен век” за българите, когато Божественото провидение ще закриля страната ни.

Земя

Дънов често е споменавал, че България е „черният дроб” на света. В тези думи той влага обяснение за специалното излъчване на разположението на страната ни и насочва какви са строго отговорните задачи пред народа ни. Според него българите трябва да асимилираме с много трудности висши и сложно обясними постулатни истини и да ги предадем в по-ясен и възможно достъпен вариант на останалото човечество, за да подпомогнем духовното му еволюционно пътуване. Също така обяснява, че България е незаменим „орган” и е важна за съществуването на всички други страни, което означава, че тя ще пребъдва, въпреки нелеките изпитания, произтичащи от отредената й роля.

Станалата след смъртта си широко известна българска ясновидка Слава Севрюкова твърди, че България излиза от своята близо еднохилядолетна злощастна карма през 21-ви век. Тогава страната ни я очаква небивал подем и неограничени възможности за развитие в различни аспекти. Думата „българин” ще звучи гордо, а България ще бъде заслужено уважавана в международните отношения.

Всички тези предсказания ни помагат да разберем, че България е благословена страна, а ние като българи имаме привилегирована отговорност да следваме отправените й свише предначертания.

Виж повече

Рейтинг

5 29
4 31
3 13
2 9
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (35)

Изпрати
Галина
Галина
29.11.2013 14:29
Много ми хареса статията,в края на краищата запазили сме се като народ,защото сме имали вярали в бог.Хубаво е че има и такива оптимистични прогнизи ,които да подхранват изгубената ни вяра.Нека престанем с този песимизъм и повярваме в доброто.Аз и сега се гордея да се нарека Българка!
25
0
българин
българин
03.10.2013 18:51
Думата „българин” ще звучи гордо, а България ще бъде заслужено уважавана в международните отношения.
13
0
Адам
Адам
01.01.2014 16:00
Исторически факти показват, че през средновековието, особено по времето на Крум и след него, да си БЪЛГАРИН е било твърде престижно. В ромейските източници многократно се среща израза "БЪЛГАРСКА ГОРДОСТ"
15
0
Катя
Катя
06.08.2013 19:05
На мен ми харесва статията, много положителна и вдъхва надежда,омръзна ми навсякъде само да ни плюят.Аз съм горда ,че съм българка и надеждата че ще стане по-добре няма да умре у мен!
21
0
Тинтири Минтири
Тинтири Минтири
03.06.2013 09:59
Глупости на търкалета. Все по-зле ще става и все по-малко нормални хора остават в България. За духовност в днешно време е много трудно да се говори, всичко е пари. Парите са в основата на оцеляването, а оцеляването е по-важно за живите от духовността. Така е устроен този свят.
8
21
Паско
Паско
02.01.2014 22:34
Тинтири минтири разсъждаващ по еврейски.Аз лично предпочитам здравето пред богатството.С пари и да се лекуваш истинско здраве не можеш да си купиш.
11
0
Адам
Адам
01.01.2014 15:57
Парите са като запалена свещ на вятъра.
11
0
весо
весо
02.05.2013 14:18
Не става въпрос за икономическо издигане, а за духовно.Баба Ванга, а и леля Слава са подчертавали това. Не материята владее Духа, а духовноста предопределя битието. Да не забравяме и Тангранизма[най-старото учение на света, не религия], където се крият много отговори кои,какво са Българите и какво знание носят със себе си [книгите и
беседите на Спас Мавров]
11
1
kerea
kerea
04.12.2012 20:18
според слава севрюкова трябва да се изредят около 14-20 правителства преди да стане българия пак велика. пова прави около 50-60 години още. до тогава я камилата я камиларя. преди това турците ще ни плачкосат половината земя, а оцелелите българи-зомбита и пришълците пак турци ще се наричат българи. че те турците и сега наричат българия тяхна родина и развяват знамето си по потури - факт със днешна дата!!! извинявам се за липсващите главни букви - инвалид.
10
2
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
23.11.2012 20:25
Ние сме портала между западната цивилизация и Ориента. Това е трудна и отговорна мисия на нацията ни. Трябва много да внимаваме във всичко което правим във всяко едно отношение, защото към нас са отправени погледите на два толкова различни свята. Може би ние ще се окажем свързващото звено между тях!
6
0
мишо
мишо
21.11.2012 06:56
Всичко е вярно.Още богомилите са дали на Европа чисто учение, станало религия и унищожено от французите.Учението на големият Дънов е продължение. И неговите предсказания са се потвърждавали.Но никой не казва кога ще даваме акъл на другите. Защото сега управниците показват, че нямат такъв!
8
0