Предсказания за България

Царевец

Един известен пророк, оставил неминуемо интригуващо послание към българите за истинската стойност на кармичния ни път, е Доростолският епископ Петър Осоговски.

В “Книга за звездите и за съдбата на народите” той описва, че на всеки народ е присъдена специална мисия в световния еволюционен цикъл. Докато за повечето страни в предсказанието се предвиждат събития, които да ги изправят пред опасността да не просъществуват исторически дълго, то за България Осоговски посочва, че тя никога няма да бъде поставена пред безвъзвратно фатално изпитание.

„И превратна бе участта на Египет, умряха двата народа-близнаци на Междуречието, изгоря Елада, погина Юдея, разсипа се Рим, само Византия и България останаха...Но този, що се вслушва в пророчески вещания, знае твърдо, че неповолни бранни дни ще разсипят и Византия навсегда, а България като Огнена птица ще се възражда из собствената си пепел, та докрай на вековете ще пребъде...”.

За достоверността на тези автентични редове от пророчествата на епископ Осоговски се прикрепят много реално случили се вече факти, които я потвърждават. Криволичещият път на България я е довеждал до времена на тъмно и безнадеждно съществуване - два пъти губи своята държавна независимост, през които периоди народът ни изживява значителна демографска криза: както заради асимилационната политика и многото погърчени или потурчени българи, но така и заради преселилите се в други краища на Европа наши прадеди.

Въпреки това днес ние съществуваме под името „българи” и България е отново независима. Често пъти много изследователи на историята на страната свързват този необясним развой на възкресение на държавността й точно с образа на птицата Феникс.

Пророчествата на епископ Осоговски само могат да ни накарат да отбележим учудено, че точно такова сравнение е било направено още през 10-ти век, а доказаните му послания показват колко неумолими и трансцедентални закони направляват съдбините на цели народи.

Ванга е другият, далеч по-познат ни, пророк, който е правил безброй предсказания, съхранявани със стойността на значими завети. Тя неколкократно е заявявала, че не е случайно родена тук и че България е земен път за особено развити еволюционно души. Приживе предрича, че у нас ще се родят и живеят много пророци, осенени с нейната дарба и че те ще изиграят важна роля в развитието на духовното познание на цялото човечество.

Паметни са нейните думи, че българите ще станат духовни водачи, защото най-умело и истински са съхранили високи морални добродетели и че не след дълго светът ще разбере важността на мисията ни като народ през целия период от създаването на нашата държавност до сега. Ванга дава и съвет как можем да претворим в реалност възложените ни задачи като българи. Тя зарича, че трябва да вярваме в един Бог и да имаме един силен обединител - владетел.

Паралелни светове

Едно от простичките й, особено силно положителни послания гласи: „Деца, в България ке стане добре... Ке се живее добре! ”. Ванга винаги е подчертавала, че страната ни ще се въздигне и ще пребъдем като единен народ. Предсказанието й се допълва от други изказвания, направени пред нейни посетители и интервюиращи. В тях те говори, че българите отново ще получим уважението на другите народи, което през смутните исторически превратности сме губели. Според нея дори държавите, които ни подпомагат и с които сме в съюзни отношения, че бъдат възнаградени свише.

Интересен момент в припокриването на предсказанията между Ванга и Доростолския епископ Петър Осоговски може да се открие при сравнителен прочит. Осоговски казва, че над всеки народ бди по една планета: „Слънцето разпери криле над Египет, Вечерницата се спря над Елада, Звездата на Посланника покри Юдея, Звездата на Бранника - Рим, а Звездата на Отшелника - Византия.”- а над българските съдбини се простира закрилата на целия Млечен път според него.

Ванга използва почти сходно описание и продължава нишката на тази мисъл със своите думи: „Всеки народ си има звезда, която го зарежда със светлинна енергия, но има и изключения. Някои народи нямат звезда, а планета. Един ден тези народи няма да могат да оцелеят. В необикновената за тях атмосфера ще се задушат. Народ, който има планета, вместо звезда, ще угасне като свещ при силен вятър. България има не само звезда, а цяло съзвездие.”.

В беседите на Петър Дънов също голямо място заемат предсказанията конкретно за живота на българите и особено благословената съдба на страната ни. Той казва: „България е единствената страна на Балканския полуостров, която има представител в Божествения свят. Това е необикновена привилегия, но и голямо задължение. Ето защо българинът трябва да бъде крайно внимателен - на първо място в отношението си с Божествения свят, след това - към народите и след това към своя собствен народ.”.

Според Дънов България се е грижила, самопожертвувайки се, за добруването на другите страни. Тя е поела една тежка държавно-житейска карма, за да съхрани, подкрепи и преведе през вековете европейските народи към кулминацията на разцвета им и всестранното им развитие. Това ще бъде правдиво овъзмездено и България ще се събуди в „нов ден”, който ще трае столетия, а благоденствието и откупеният духовно, заслужен подем ще бъдат неотменима реалност. Това недалечно бъдеще той нарича „златен век” за българите, когато Божественото провидение ще закриля страната ни.

Земя

Дънов често е споменавал, че България е „черният дроб” на света. В тези думи той влага обяснение за специалното излъчване на разположението на страната ни и насочва какви са строго отговорните задачи пред народа ни. Според него българите трябва да асимилираме с много трудности висши и сложно обясними постулатни истини и да ги предадем в по-ясен и възможно достъпен вариант на останалото човечество, за да подпомогнем духовното му еволюционно пътуване. Също така обяснява, че България е незаменим „орган” и е важна за съществуването на всички други страни, което означава, че тя ще пребъдва, въпреки нелеките изпитания, произтичащи от отредената й роля.

Станалата след смъртта си широко известна българска ясновидка Слава Севрюкова твърди, че България излиза от своята близо еднохилядолетна злощастна карма през 21-ви век. Тогава страната ни я очаква небивал подем и неограничени възможности за развитие в различни аспекти. Думата „българин” ще звучи гордо, а България ще бъде заслужено уважавана в международните отношения.

Всички тези предсказания ни помагат да разберем, че България е благословена страна, а ние като българи имаме привилегирована отговорност да следваме отправените й свише предначертания.

Виж повече

Рейтинг

5 29
4 31
3 13
2 9
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (35)

Изпрати
гено
гено
02.02.2014 11:33
даа!първият български космонавт също е българин!
10
3
Кроват
Кроват
19.01.2014 22:06
Слушайте БЪЛГАРИ!
Престанете да се завличате по разни и странни учения! Действително в момента сме на дъното. България е като от слана попарена. Колкото повече се мятаме от изток на запад и обратно, толкова по–зле ставаме. Разберете, че тези, от които очакваме помощ, не са непременно наши доброжелатели.
„Великият“ създател на „научния“ комунизъм Карл Мордохай е писал:„Световната революция няма да успее, ако едно цвете на Балканите не
бъде стъпкано“. Тъй като очевидно той е имал предвид България можем да се запитаме: по какъв начин се е зародила у него тази дълбока омраза.
Известно е, че този чифутин е посещавал сатанинска църква и се е занимавал с окултизъм. Възможно е по време на тия занимания княза на бесовете да му е внушил точно тази омраза като реакция на особената Божия любов към нашия народ.
И на мен ми се иска да вярвам, че Бог има специално отношение към нас. Например в района на Памир думата „болгар“ обозначава човек, особено благословен от Бога. Но как да съчетаем всичко това с последното хилядолетие и с настоящата мизерия?!
Има един възможен отговор. Ако Бог действително особено държи на нас, Той не може да приеме настоящото ни духовно съсъояние и нашия атеизъм. И затова от дълго време ни праща изпитания, дано се отворят очите ни да видим какви сме и колко сме се отдалечили от Него!
Но ще кажете: а какво учение да следваме, за да се върнем към Бога?
Отговорът е един:няма друго име дадено между човеците, чрез което да се спасим освен името на Божия Син! Търсете това Име най–вече в Библията, за да сте сигурни, че пиете неразмътена вода от чистия извор. И не се бавете, защото Той иде скоро!
Послушайте един, който е изпитал всичко това на дело.
43
2
София Б. А.
София Б. А.
04.07.2014 21:52
А сега, Вие чуйте мен, многоуважаеми господине..
Всеизвестен факт е, предполагам, че Християнството е сред най - старите религии. Казвам "сред" по простата причина, че хората са вярвали в различни божества и преди Християнството да бъде, как да се изразя, `усвоено` от нас. И именно това се опитвам да поясня, нещо което всеки осъзнава, но на което не много хора обръщат внимание - преди 864 година, когато един велик българин (Княз Борис) ни покръства, ние сме били Езичници. ТОВА са истинските ни корени... Ала аз уважавам всяка религия и подържам тезата, че всеки е свободен да вярва в каквото си пожелае. Всеки трябва да открие своя път към Бога/Богинята/ Боговете, а не да следва вече утъпканият път.
Така че, уважаеми, Ви моля да преустановите тази духовна и морална пропаганда, защото всеки заслужава да пре/открие себе си чрез горепосочените Висши сили.
5
3
Паскал
Паскал
19.01.2014 00:37
Колкото повече целенасочено се злослови срещу нас българите толкова по жалки и низши ми стават тези които го правят.Когато някой злослови срещу друг той самия става ли по-добър?
30
0
Кирил
Кирил
17.01.2014 08:22
Да не губим вяра в Бог и България! Като вярваме, силно вярваме и работим съвестно и добре, ще се възродим лека-полека! Да вярваме! Но и да действаме-справедливо, добре, с уважение към близките си и към другите, основно към българите изобщо! Да, плюят ни, не ни обичат, гледат само кусурите ни, вадят само кирливите ни ризи, виждат само отрицателните ни неща, а за доброто в българина-другите народи мълчат за това, не искат да казват. Само негативизъм е спрямо нас.Като че ли сме най-големият трън в чите на целият свят. Все едно французи, англичани, италианци, шведи, финляндци и т.н. нямат отрицателни неща и лоши черти в себе си, в начина си на живот. Тези нации и други подобни са само материално по-добре от нас, по-организирани са като държави и икономики, но НЕ СА по-добри като хора, като история, като култура, като цивилизация, като мисия!!! Моля ви,хора, не се хващайте на въдицата на западната пропагндна машина, която вече много десетилетия е срещу на, българите. Когато България е съществувала, нямало е още нито англичани, нито французи, нито германци като отделни нации и държави! Това е абсолютен исторически факт! И това говори за нещо по-сложно от някакви си там 50-100 години западна икономика и привлекателно ниво на живот. България е по-горе от временни икономически успехи и временно доминиране на Запада, което не е вечно. И България ще се ссъбуди и ще се променят нещата. Да помним това и да не се отчайваме! Като хора, като морал, като професионални навици, като работоспособност с нищо не сме по-зле от западняците! Да вярваме в особеното предназначение на България.
42
0
Paska Totova
Paska Totova
11.01.2014 21:53
Заобичах още по–силно Бог след като прочетох някои от книгите на Учителя Петър Дънов.Много дълги години ходя в църква и хваля Господа.Мнението ми е,че някои хора от чужбина още преди столетия са знаели за предсказанията за България и всячески ни пречат да се развиваме напред.Тъмните сили спират развитието на Светлината,но лъч по лъч тя се увеличава докато изгрее като слънце.България ще излезе победител.Светлината идва бързо към нас и ние влизаме в нея.
28
1
Хм
Хм
19.12.2013 13:01
Да добавя лека корекция!
България не е Черният дроб на планетата Земя !
Черният дроб на Земята е Русия, а България е жлъчката на планетата Земя.
За това България/жлъчката/ ,трябва да е в съюз с Русия /Черният дроб/.
За Америка ,България не трябва изобщо да мисли да продължава да бъде в съюз, защото САЩ са Белите дробове на планетата.
представяте ли си ,какво ще се случи съюз между Жлъчка и Бели дробове ! :)
13
12
ВИ
ВИ
07.12.2013 17:47
БЪЛГАРИТЕ СА МНОГО СИЛЕН И СПЕЦИАЛЕН НАРОД. Но някой това не му се харесва! Хора вярвайте в себе си! Постоянно ни се налага негативизъм. С цел да ни смачкат и спъват, унищожат. Доказано е че позитивните хора намират изход и решение от ситуацията! Позитивизма, вярата кара човек да надгражда и успява във всичко.
32
1
Ева
Ева
01.01.2014 16:05
Мачкат ни защото не си знаем историята. Сегашната е написана от 26 годишния тогава Иречек - представете си какъв опит е имал този младеж тогава. Не че на другите народи сега им е добре.
Особено важно за нас сега е да възпитаваме правилно децата си.
22
0
Gesho
Gesho
30.11.2013 11:23
Ми то друго не ни остана освен да вярваме на "предсказания", тъжно но факт (а не предсказание)!
6
2
Мартина
Мартина
27.12.2013 18:17
Малко надежда никога не е излишна. Я ги виж французите колко са хитри, трябвало да вдъхнат надежда на народа, прочели някъде Жана Д`арк и решили, че ще пишат, че е изгорена. И ето ти национален герой! (Гледах го в един документален филм, който открих случайно, не говоря празни приказки)
8
0