Неразрешени Мистерии от Втората Световна Война

Черепи

Втората световна война е конфликт, свързан с всички велики сили в света. По време на този остър конфликт са избити милиони хора, ограбени са къщи, заличени са огромен брой културни паметници и дори цели градове .

Около събитията през Втората световна война има много класифицирани информации, които пораждат и много мистерии около различни исторически факти свързани с войната. Голяма част от събитията, които са се случили тогава са все още неразгадани.

1. Една от тези мистерии са масовите гробове, които са открити в Малброк, днешна Полша. По времето на войната, този град е бил част от Германия. Там са намерени останки на хиляди хора – ясно е, че тези хора са били жертва на масово клане. Някои от тях са били застреляни в главата. От всички останки до сега става ясно, че са били погребани чисто голи. Смята се, че това са германци, които са били измъчвани от руснаците около 1945 г. Не е тайна за никого, че по онова време борбата е била жестока и безмилостна.

2. Хитлер е имал изключително много картини, които към края на войната са били унищожени. Част от произведенията на изкуството са били продадени на черния пазар. Повечето от тях не са намерени до днес.

3. Съкровище на стойност над 30 млн. долара е откраднато от германските войски. Около мистерията за съкровището се споменава и името на генерал от немската армия Ервин Ромел. Твърди се, че той е наредил имане със скъпоценни камъни, златни и сребърни кюлчета да бъде скрито под водата, смята се, че мястото е подводна пещера около остров Корсика. През 2007 учени смятат, че имат точното местоположение, но се оказва, че са сбъркали. И до днес не е намерено и не е ясно къде се намира съкровището на Ромел .

Съкровището на Ромел

4. Мистерия е и как е умрял индийският националист Субхаз Чандра Бозе. Той претърпява самолетна катастрофа, след която тялото му не е намерено. Историци смятат, че е възможно да е оцелял и да се е отдал на отшелнически живот.

5. Безспорно една от най-големите мистерии около ВСВ е местоположението на кехлибарената стая . Това е стая, която е била покрита с кехлибар и злато, създадена е през 18 век в Прусия. Намирала се е на територията на днешния град Пушкин, в близост до Санкт Петербург. Във времето, когато е направена, кехлибарената стая е наричана „осмото чудо на света”. Различни са сведенията какво се е случило с нея, според една информация е била унищожена, според друга – потопена в Балтийско море.

6. През 1944 г на 15 декември джаз музикантът Глен Милър пътува със самолет за Франция, но самолетът изчезва – няма намерени останки от тяло или от катастрофирал самолет.

7. Бойците Фу (foo fighters) – странни летящи обекти са се движели из небето или поне такова е било обяснението на войниците. Обектите били светещи и кръгли, някои са ги описвали като огнени кълбета, други като коледни светлини. Тези летящи обекти не могли да бъдат свалени.

Рейтинг

5 4
4 5
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати