sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Гигантите на Земята

Гигантите на Земята

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k983
Гигантите на Земята

Всеки народ има легенди и приказки за великани. Затова не е чудно, че на някои места на планетата са откривани скелети на огромни хора с височина до три метра.

През 1911 година в пещерата Лавлок, която се намира на 112 километра от град Рино в САЩ, били открити мумифицирани останки на хора, които били с ръст около 250 сантиметра.

Всички мумифицирани тела били с медночервеникави коси. Черепите на мумиите били с височина окорло тридесет сантиметра. Повечето мумии били изгорени, един от черепите бил спасен от археолози.

През 1931 година отново близо до Лавлок били открити два гигантски скелета. Единият бил висок 259 сантиметра и бил увит в тъкан, като техниката приличала на обвиването на египетските мумии с ленти плат. Другият скелет бил с височина три метра.

В САЩ са намирани нееднократно скелети и огромни човешки кости, принадлежали на гиганти. През 1833 година в ранчото Ломпок, Калифорния, бил открит скелет на гигант с височина 3.5 метра. Черепът имал два реда зъби, до скелета се търкаляли две огромни каменни брадви.

През 1891 година при строителство на къща в Аризона бил открит огромен каменен саркофаг, в който имало скелет с дължина 275 сантиметра. При отварянето на саркофага скелетът се превърнал в прах.

През 1888 година било открито най-масовото гробище на гиганти, при строеж на ранчо в Каюга, близо до Ниагарския водопад. Те били нахвърляни в гробове, изкопани много близо един до друг, като всички били по около три метра. Гигантите били предимно мъже и било ясно, че са умрели от насилствена смърт, тъй като черепите им били счупени.

През 1891 година по време на археологични разкопки в Охайо били открити скелетите на мъж и на жена, като всеки от тях бил над два метра висок. Мъжкият скелет бил с масивни медни доспехи, а върху врата му висял гердан от мечешки зъби, инкрустирани с перли.

През 1895 година в Толедо били открити скелетите на двадесет гиганта, погребани един до друг в седящи пози, всички обърнати на изток.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 15
4 8
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Мишо
Мишо
07.01.2015 10:41
Може би това са първите заселници с костна система, лемурийците. Те са били много високи и силни. След тях са атлантите, също високи и населявали континента Атлантида, описан от гръцките философи /Платон и др./. А, може и да са марсианци, пристигнали на Земята след промяна на условията на Марс. Хипотези, но в пещерите Непал има генофонд от всички раси, били на планетата. Те са в "приспано" състояние, кръвта е като плазма/четвърто състояние на водата/, телата не се разлагат, поддържа се ниска температура и влажност. И при голям катаклизъм, ще бъдат съживени.
0
0
Дянко
Дянко
21.11.2013 17:21
След като скелета от Аризона се разпаднал на прах, как точно са го измерили че е 275 см? Може би са мерили праха?
2
0
babanko
babanko
10.07.2012 15:46
това последното сам го намирал и аз но наистина ми бе6е интересно да видя някоя снимка ако някой иска мога да го разведа тук там е разбира се срещу заплащане
0
3
Михаил Лангов
Михаил Лангов
20.04.2014 01:43
...аз ми беше интересно...Интересен български владееш...
3
0
чичо фичо
чичо фичо
02.06.2012 09:39
поне да бяхте се поровили малко да сложите някоя снимка на гигант , ами с тоя урунгел маймунски загрозявате статията!
0
0