Дело ли са пирамидите на извънземни?

Дело ли са пирамидите на извънземни?

Наред с множеството теории за произхода на египетските пирамиди, има и такива, според които пирамидите са дело на извънземни. Тези теории се основават на следните доказателства:

Двата диагонала на една от пирамидите, ако се продължат извън нея се простират на североизток и северозапад, обгръщайки напълно делтата на река Нил. Това не е възможно да се постигне с човешки усилия, тъй като разстоянието е изключително голямо и диагоналите са разположени с прецизна точност. Това би могло да се постигне единствено от летателни апарати, които летейки достатъчно високо над земята, могат да видят къде е делтата на Нил и как трябва да се изгради пирамидата, така че диагоналите й да лежат върху тези две линии .

Отново погледнато от високо, се вижда, че Великата пирамида се изравнява точно с магнитния Северен полюс с разлика само от 16 минути. Счита се, че не е възможно египтяните да са построили пирамидата по този начин, тъй като не са разполагали с компас. Компасът е бил изобретен няколко хиляди години по-късно. Може би извънземни цивилизации със своите знания и нови технологии биха могли да установят по това време действителният магнитен Северен и Южен полюс?

Ако от местоположението на Сфинкса се погледне Великата пирамида на Гиза и съседната на нея пирамида във вечер на лятно слънцестоене се вижда, че слънцето се намира точно между двете пирамиди. За да постоят пирамидите по този начин е било необходимо египтяните да знаят с точност деня на лятното слънцестоене, а това те могат да определят само , ако знаят точната дължина на годината, а именно 365, 25 дни, факт, който е открит много по-късно.

Разположението на трите пирамиди на Гиза е точно съобразено с разположението на трите звезди в съзвездието Орион, както по позиция, така и по размер. Макар да е възможно, това би създало много трудности за египтяните от гледна точка на измерване на огромни разстояния.

Дело ли са пирамидите на извънземни?

По-правдоподобно изглежда възможността извънземни да са дошли на земята през 10500 г. пр. Хр и да са построили пирамидите и Сфинкса, който са направили с глава на лъв, която да съответства както на съзвездието Орион, така и на съзвездието Лъв. Хиляди години по-късно, египетският фараон Рамзес решава, че не иска да има в земите си статуя с лъвска глава и нарежда да й поставят такава по подобие на неговата.Но египтяните, които не са много опитни в зидарията, изградили главата прекалено малка.

Друг интересен факт е, че ако периметърът на пирамидата се раздели на два пъти височината, се получава цифра, която е равна на числото пи (3, 14159 ...), изчислено до петнадесетата му цифра. Шансовете това да се случи по принцип са изключително малки. Не е вероятно древните египтяни да са знаели какво е числото пи, защото то не е било изчислено с точност до четвъртата цифра до VI век, а при пирамидите се изчислява дори до петнадесетата.

Интересен е и фактът, че въпреки, че страните на основата на пирамидата са около 757 фута дълги, тя е почти перфектен квадрат. Всеки ъгъл в основата й е точно 90 градуса. Възможността това да се постигне с човешки усилия е изключително малка.

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Изпрати
рая
рая
30.04.2011 13:56
Дори ние сме опитни зайци на извънземните.
1
0
ЛОРА - УФОЛОГА
ЛОРА - УФОЛОГА
12.04.2011 15:59
Извънземните са, повярвай ми.
0
0
Руми
Руми
06.04.2011 18:25
Египтяните, обаче, отхвърлят такава вероятност. А нима самите те не са неземни, представители на друга цивилизация, тук на Земята ? Защо техните предци да не са владеели науката до съвършенство, което други са постигнали по-късно ? След срещата с египтяни и допира с пирамидите в Кайро животът вече никога не е същият. Повярвайте ми.
1
0
Jetti
Jetti
28.02.2011 12:10
Естествено, че са направени от извънземни,и ние хората сме експеримент на извънземни, само че неуспешен.
3
0
М:)
М:)
30.01.2011 11:38
Цифрите са от 0 до 9 и образуват числата.
0
0
Иван Иванов
Иван Иванов
21.01.2011 10:03
Научете вече разликата между число и цифра, че се получават странни безмислици като тази - се получава цифра, която е равна на числото пи (3, 14159 ...), изчислено до петнадесетата му цифра.
0
0
М. М.
М. М.
14.11.2010 00:55
100 процента е истина.
0
0