Бермудският триъгълник - Гробницата на Атлантида

древен кораб

Няма да го намерите на официалните географски карти, дори няма да знаете кога сте пресекли линията, но Бермудският триъгълник съществува и е място, където дузина кораби, самолети и хора са изчезнали, без реално обяснение за това. Бермудският триъгълник е едно от двете места на Земята - другото е област, наречена Дяволско море, намираща се до източното крайбрежие на Япония, което има подобна загадъчна репутация и където истинският Север и магнитният Север съвпадат, което прави отчитането на компасите опасно и рисковано.

През годините много екзотични теории са били излагани, за да обяснят какво се е случило с липсващите кораби, самолети, хора. Някои от изчезванията са били приписвани на огромни морски чудовища, на отвличания от извънземни, на съществуването на тайнствено трето измерение, създадено от неизвестни същества и т.н. Ето и някои от най - разпространените теории:

Извънземните и Атлантида

Бермудският триъгълник - Гробницата на Атлантида

Като район с едни от най-популярните случаи на НЛО наблюдения, не е чудно, че отвличанията от извънземни са разпространено обяснение за изчезванията в Бермудския триъгълник. Смята се също, че този район е портал към други планети. Мнозина вярват, че Бермудският триъгълник е районът на изгубения град на Атлантида и останките от неговите напреднали технологии. Известният медиум Едгар Кейси казва, че Атлантида е било място на много модерни технологии, включително и на смъртоносно лазерно оръжие, което в крайна сметка е унищожило града.Кейси предсказва, че учените ще открият западния бряг на Атлантида в близост до крайбрежието на Бимини на Бахамските острови, и това се случва през 1968 г.

Първоначално учените и археолозите, които проучват обекта, известен като „Пътят на Бимини” считат, че той е естествено възникнал. При последните изследвания, обаче, са открити доказателства в подкрепа на идеята, че камъните, които го изграждат са оформени и поставени там като стена. Тези открития подкрепят идеята на Кейси за съществуването на Атлантида. Според легендата, градът на Атлантида разчита на силата на специални енергийни кристали, които бяха могли да бъдат изключително мощни. Освен от Кейси тази идея се подкрепя и от д-р Рей Браун през 1970 г, който открива голяма подводна кристална пирамида.

Смята се, че съставящите пирамидата енергийни кристали са променено състояние на някакъв вид и изпращат лъчи на енергия, които объркват навигационните инструменти или водят до разпадането на съставни части на кораби и самолети.

Магнитни аномалии

Брус Гернон развива теорията, че районът на Бермудския триъгълник е мястото, където мощни електромагнитни бури идват от вътрешността на Земята като разбиват повърхността и навлизат в атмосферата, където изчезват, оставяйки електронна мъгла. Според Гернон, шведски учен е открил, че магнитните сили са най-слаби в района на „триъгълника”, отколкото в останалите части на света, което би могло да е причина електронната мъгла да се случва точно там.

Неизправност на компасите

Бермудският триъгълник - Гробницата на Атлантида

Както беше споменато, Бермудският триъгълник е едно от местата на света, където компасите отчитат по-скоро истинския Север, отколкото магнитния Север. Това предизвиква неизправност на компасите и кораби и самолети губят правилния курс.

Сини дупки

Друга разпространена теория е свързана със Сините дупки, които съществуват в района на Бермудския триъгълник. Те представляват пълни с вода пещери и кухини със синьо оцветяване.

Аномалии на времето и топография

Районът на Бермудския триъгълник е обект на неочаквани бури и климатични промени. Тези кратки, но интензивни бури възникват бързо и изчезват бързо, затова остават и неотчетени от наблюдаващите спътници.Водните циклони или торнада, които биха могли лесно да засипят минаващ самолет или кораб, не са също необичайно явление за района. Други възможни обяснения включват подводните земетресения, тъй като учени са открили голямо количество сеизмична активност в района.

Подводната топографията на областта също може да бъде фактор. Наблюдава се леко наклонен континентален шелф, който преминава в изключително дълбок и стръмен наклон. В действителност, някои от най-дълбоките траншеи в света се намират в района на Бермудския триъгълник. Кораби и самолети, които са потънали в тези дълбоки траншеи вероятно никога няма да бъдат намерени. Течението Гълфстрийм е също изключително бурно и бързо в района на Бермудския триъгълник и може да породи екстремни навигационни предизвикателства, особено за неопитните моряци.

Метан газ хидрати

Учените в университета Кардиф са открили наличие на големи концентрации на газ метан, хванат в капан в океана в района на Бермудския триъгълник. Този газ се дължи на умиращите и разлагащите се морски организми, които съдържат бактерии, произвеждащи метан, който се натрупва изключително концентриран между слоеве лед и образува така наречените газови хидрати. В тези ледени капани метанът се превръща в потенциален източник на енергия. В рамките на секунди тези метанови капани се разрушават и изригват на повърхността без предупреждение, като биха могли да потопят кораб, ако се намира в близост.

Докато всички тези теории съществуват и продължават да се поддържат, Бермудският триъгълник ще остане една от най-големите неразкрити мистерии в наши дни.

Виж повече

Рейтинг

5 12
4 10
3 6
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (27)

Изпрати
Rumi Stefanova
Rumi Stefanova
26.10.2014 02:05
заведете ме там и съм сигурна че ще разреша загадката на бермудския триъгълник 100% съм сигурна че ще се справя по добре от учените
3
1
Венислав
Венислав
29.09.2013 21:34
12.12.11 аз измислих теория,че Атлантида се намира в Бермудският триъгълник и чак на ?.10.12 са го доказали т.е. аз бях първи
0
3
Maria 28
Maria 28
20.01.2013 11:59
Бакопако,щом е казал нещо от сорта "наистина е това което предполагахме..."не се ли знае какво са предполагали,не са ли го споделили?!
4
0
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
24.11.2012 22:15
Ще отговоря с думите на Иисус:,,Няма нещо което е тайно и да не стане явно!,,
2
2
Кристияна
Кристияна
01.06.2012 04:07
според мен някой неща трябва да останат неразгадани.Както и Атлантида,Бермудския триъгълник и още доста неща.По нагоре в коментарите прочетох,цитирам по памет "да отидем и да проверим ама после няма да можем да разкажем " лошо няма важното е че ние сме разбрали истината на мнение съм че учените се опитват всячески да разгадаят мистерията или я знаят,но хората не трябва да разбират или просто вариантът за разгадаването на мистерията е много просто но те не сештат
3
0
valao
valao
21.01.2012 10:04
Ох, ама някои от коментиращите сте... А с 1-2 коментара съм съгласна - по-скоро не би трябвало да се ровим там. Може би някой ден ще се разбере какво има там, но не мисля, че е нужно да се бутаме в устата на лъва, а да го оставим да заспи и тогава да го тормозим, но внимателно.
2
1
Ния
Ния
25.12.2011 16:23
Трябва някой отново да се опита да разбере какво ЗА БОГА има там.А никой не го прави...може би защото просто ги е страх.Или не вярват...
3
2
bakopako
bakopako
27.11.2011 22:03
Някакви военни отишли да разучават какво има в тоя Бермудски триъгълник обаче всички се изгубили и само един останал на който последните му думи били ,,Наистина е това което предполагахме това е...,, и връзката прекъсва.Поне си спомням че нещо от тоя сорт казал.Е не можем да вярваме на всичко написано в нета просто казвам
4
0