Кой живее под земята

Кой живее под земята

В началото на 40-е години на XX век някой си Ричард Шейвър публикувал серия поразителни разкази за своите приключения по обширната мрежа подземни пещери, общата площ на които превишава площта на всички континенти на повърхността..

Шейвър пояснял, че неговият контакт с тайнствените подземни обитатели започнал когато чул странни гласове, които се обръщали към него докато работел като заварчик на конвейер. След това едно красиво момиче от вътрешността на Земята го завела до един от входовете за «преизподнята».

Земята е населена от две раси: доброжелателните «терос» и злите и по-многобройни «дерос». Тези народи били потомци на супер расата на Атлантите, които напуснали повърхността преди хиляди години, когато слънчевата активност я направила непригодна за живеене. Обречени на живот в подземните пещери, изкопани с помощта на технологиите, «терос» успели да съхранят някакво чувство за дисциплина, а «дерос» напълно се отдали на пороците.

Едните от тях живеят в постоянна разпътица, като се наслаждават на «сексуалните лъчи», изработвани от така наречените «стимулиращи машини». Други се наслаждават на мъчения: те подмамват жените под повърхността, изнасилват ги, а след като загубят интерес към тях, одират кожата им, изпичат ги и ги изяждат.

Огромно удоволствие «дерос» получават от причиняване на неприятности на всички по света с помощта на специално оръжие, което причинява самолетни катастрофи и прочее крушения или даже заставя мозъкът на нещастната жертва да кипи в собствената си черепна течност.

Веднага след публикациите на разказите на Шейвър в «Имейзинг Сториз» редакционният телефон буквално щял да се разтопи: десетки читатели твърдели, че са били в подземния свят. Една жена, например, разказвала, че веднъж когато се намирала в кабинката на асансьора на една бизнес сграда в Париж, по погрешка натиснала бутон «надолу».

Кой живее под земята

«Асансьорът внезапно пропадаше като се носеше през пространството, все едно му се беше скъсал кабел. След стремителното падане, примерно на около няколко стотин фута, асансьорът рязко спря... В моят обхванат от ужас мозък проникна силен неприятен звук отвън. Вратата на асансьора се строши с трясък и аз видях най-отвратителния звяр на света... Той имаше бледо сивкаво лице.

Късото му изкривено туловище беше покрито с гъста козина. Съществото беше направо тлъсто. Очите му бяха свински, нечувствителни за никакви емоции. Практически цялото му тяло беше покрито с жестоки белези. Нямаше шия, така че главата му направо лежеше на мускулестите му рамене. »

Жената твърдяла, че това бил «дерос»! Тя прекарала около месец в клетка заедно с други жени, които били в окаяно физическо състояние и била периодически изнасилвана от един или няколко похитителя. Животът на нещастницата бил спасен от «терос», които изгонили похитителите и върнали живота на повърхността.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Виктор
Виктор
05.10.2014 15:33
За пръв път чувам подобна версия.Но описанието ми е доста сходно с това от властелина на пръстените Пещерния трол.Разбира се,не точно този,но сходен сигурно.
0
0