Неизвестни факти за прочути хора

Неизвестни факти за прочути хора

Подписът на римския император Юлий Цезар е оценен на два милиона долара, но все още не е открит. Носенето на лавров венец на главата било въведено от Юлий Цезар.

Писателят Чарлз Дикенс винаги спял, обърнат на север, тъй като бил убеден, че това ще му помогне да усъвършенства писателския си талант. Волфганг Амадеус Моцарт никога не е посещавал училище.

Последното желание на Алфред Нобел, чието име носи Нобеловата премия, е било да не го смятат за пропагандист на насилие само защото е изобретил динамита.

По време на Първата световна война бъдещият папа Йоан XXIII служел като сержант в италианската армия.

Неизвестни факти за прочути хора

Алберт Айнщайн имал предложение да стане президент на Израел. Той обаче отказал, като се аргументирал с неспособността си да решава дела от държавен мащаб.

Когато Айнщайн починал, последните му думи умрели заедно с него, тъй като медицинската сестра, която била до него в последните му мигове, не знаела немски език.

Руската императрица Екатерина Първа издала закон, който забранявал на мъжете да се напиват до девет часа вечерта.

Един от сватбените подаръци за британската кралица Виктория бил огромно парче кашкавал, което тежало половин тон и било с диаметър от три метра.

Мари Кюри, която два пъти била лауреат на Нобелова премия и открила радия, не могла да стане член на престижната Френска академия само защото била жена.

По време на жизнения си път Джон Рокфелер раздал за благотворителни цели над петстотин милиона долара. Уинстън Чърчил пушел по петнадесет пури дневно.

Известната аристократка лейди Астор казала на Уинстън Чърчил, че ако е била омъжена за него, би му сипала отрова в кафето. Чърчил й отговорил, че ако е бил женен за нея, с удоволствие щял да изпие това кафе.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати