sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Обсебващата любов на Калигула и фон Козел

Обсебващата любов на Калигула и фон Козел

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Обсебващата любов на Калигула и фон Козел

Един от римските императори, прочут със странните си любовни желания, бил Калигула. Но най-странната му обсебваща любов била тази към коня му Инкантус.

Калигула обожавал коня си. Той заповядал да се построи мраморна конюшня за него, която била украсена със скъпоценни камъни и слонова кост.

Инкантус бил официален гост на всяко по-важно събиране, както и на разкошните вечери на императора. Той дори назначил коня си на поста сенатор.

Инкантус също така бил назначен и за главен свещеник. Калигула се разкъсвал от желание да се ожени в свещен брак за собствения си кон. Все пак той склонил да се ожени за истинска жена.

Обсебващата любов на Калигула и фон Козел

След като разбрал, че любовта му е невъзможна, той взел решение да убие Инкантус. Конят на императора бил изведен от мраморната си конюшня и обезглавен.

Обсебваща страст, но не към коня си, а към мъртвата си любима пациентка изпитвал германският доктор Карл фон Козел. Той лекувал двадесетгодишната красавица Елена Хойос, родом от Куба, от туберкулоза.

Той направил всичко, за да я спаси, дори опитал да й пуска ток в мозъка, но това не спасило белите й дробове. Тя починала и докторът платил погребението й и изградил мавзолей, където ковчегът бил положен.

Всяка нощ докторът отивал в мавзолея в продължение на две години и спял там. След това той решил да промени отношенията си с мъртвата. Той откраднал тялото през нощта и възстановил любимата си с помощта на закачалки за дрехи, восък и пластмаса.

Той живял с мъртвата в продължение на седем години, като тялото на покойницата лежало в леглото му. Сестрата на Елена започнала да подозира, че нещо не е наред, тъй като напразно се опитвала да посети заключения мавзолей.

Докторът бил арестуван, а тялото било кремирано. Фон Козел успял да спечели пари, като написал книга за любимата си и пускал туристи в дома си срещу скромна такса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Г. Спасов
Г. Спасов
19.11.2011 07:37
Дони! Преди да дърдориш глупости по адрес на римски император се консултирай с някого. Не жена му, а Калигула бил обсебен от крантата Инцитат. Поне да беше изяснила за коя негова жена плещиш.
0
0
Соня
Соня
18.10.2011 08:22
Как жена му бре-Калигула. Само дето не знаех, че го е обезглавил, но не ме учуди за него, той си е бил психопат. :D
0
0
Ин
Ин
17.10.2011 07:55
Коня се казва Инцитат.
Повечето в статията са пълни глупости.
0
0
Анонимен
Анонимен
15.10.2011 23:11
Не се е разложило тялото, нали е било балсамирано с восък, той е бил лекар и посветен все пак, умеел е да мумифицира.
0
0
doni
doni
13.10.2011 09:15
Абсолютни глупости са това. Не Калигула, а жена му обичала коня и правила секс с него.
0
0
Атеист
Атеист
12.10.2011 15:29
И това тяло 7 год, не се разложило в леглото му ?
0
0